Lukas Paketa (©Reuters)
Lukas Paketa (©Reuters)

Lion bez petorice na Lans, Klodu Puelu se drma klupa Sent Etjena

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.10.21. | 13:44

Francuska Liga 1: Domaćin bez Dembelea, Pintora, Polersbeka, Rejnea Adelejda i suspendovanog Kadeverea. Zeleno-beli i dalje bez pobede, poslednja šansa da iskusni stručnjak "preživi" na kormilu

Pari Sen Žermen je viđen kao novi šampion Francuske, a vodiće se velika borba za preostala mesta u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta. Očekivalo se da bi prvi pratilac Svetaca mogao da bude Lion. Po imenima igrača – Lukas Paketa, Toko Ekambi i Džerdan Šaćiri, nekadašnji prvak Trikolora ima najjači sastav posle moćne čete iz Pariza, ali je na iznenađujućem drugom mestu Lans.

Razlika između crveno-žutih i Liona na devetom mestu je samo pet bodova, pa bi domaćin mogao trijumfom da se uključi u borbu za vrh. Četa Petera Boša je prošle nedelje vodila sa 2:0 do 80. minuta u Nici, ali je pretrpela poraz na Azurnoj obali (2:3) sa igračem manje. Domaćin će biti lišen usluga napadača, Muse Dembelea koji je povređen, dok je reprezentativac Zimbabvea Tino Kadevere prošle nedelje dobio crveni karton i automatski je suspendovan.

Izabrane vesti

21.00: (1,70) Lion (3,90) Lans (5,50)

Vezisa Žef Rejne Adelejd je teško povređen i neće ga više biti na terenu u 2021. giodini. Van stroja su i Pintor i Nemac Polerbsek. Za Lans neće igrati napadač, Kamerunac Ignatijus Ganago

"Očekujem da će ovo biti spektakularna utakmica. Gledao sam dosta Lansovih mečeva i video sam da se naš rival ne boji nikoga, da igra visok presing bez obzira na ime rivala“, rekao je trener Liona, Holanđanin Peter Boš.

------------------------------

Sve mečeve francuske Lige 1 možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------------

Lion je poražen samo dva puta na poslednjih 21 meč protiv Lansa. Slavio je 14 puta, a pet puta je bilo nerešeno.

17.00: (2,95) Mec (3,20) Sent Etjen (2,65)

Sent Etjen je u agoniji. Već 11 kola u šampionatu ne zna za pobedu. Prošle nedelje su navijači napravili skandal, napravili su nerede pre meča sa Anžeom. Tražili su odlazak trenera Kloda Puela. Zeleno-beli su poslednji. Pre sedam dana su tek u sudijskoj nadoknadi uzeli bod (2:2). Eventualni poraz u Mecu (17.00) mogao bio da znači i odlazak iskusnog trenera. Sent Etjen ima treću najmlađu ekipu (prosek godina je 24) u Ligi 1, posle Remsa i Monaka.

--------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------------


tagovi

Francuska Liga 1Liga 1Francuska 1FrancuskaLilLansKlod PuelSent Etjen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara