Lovro Majer slavi gol Rena (AFP)
Lovro Majer slavi gol Rena (AFP)

Lionova noćna mora se zove Ren! Osvetnici servirali debakl u borbi za Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 19:17

Težak poraz ekipe Petera Boša

Dani kada je Lion dominirao francuskim fudbalom i osvajao šta je hteo su davna prošlost. A sve ređe ćemo Lion gledati i u Ligi šampiona. Dok je on padao, uzdizali su se neki drugi klubovi. Kao naprimer Ren.

Skoro je izvesno da Lion nećemo sledeće sezone gledati u Ligi šampiona. Tom mestu je mnogo bliži Ren. Pogotovo posle današnjeg okršaja u Lionu u kojem je naneo težak poraz domaćinu i deklasirao ga 4:2. Za Lion je ovo verovatno bila poslednja šansa da se umeša u borbu za plasman u Ligu šampiona. U direktnom duelu je još jednom video zašto je Ren bolje plasiran. I zašto je zapravo bolji i kvalitetniji tim.

Izabrane vesti

Neverovatno zvuči, ali tim iz Bretanje je danas pobedio peti put na poslednjih šest gostovanja u Lionu! Kao da gostuju nekom od onih klubova koji su večiti kandidata za ispadanja, a ne jednom od najtrofejnijh u Francuskoj.

Koliko je Lion imao loših procena poslednjih godina pokazala je i današnja utakmica u kojoj su bitne uloge imala dvojica „osvetnika“. Renov trener Bruno Ženesio je skoro četiri godine sedeo na klupi Liona i danas je dočekan zvižducima. A na terenu je imao šta da kaže i krilni napadač Martin Terije koji je dve godine bio u Lionu i prilično lako su ga se odrekli posle ponude Rena.

Ren je silovito otvorio meč i poveo posle 11 minuta igre. Već deo posla kod gola je odradio Terije, asistent je bio Labord a strelac Burižo. Samo dva minuta kasnije već bilo velikih 2:0 za goste. Loše izbijena lopta posle kornera je došla na ivicu kaznenog prostora do Santamarije, a njegov šut je zakačio danas očajnog Paketu i završio u mreži. Sve nade Liona je pokopala greška golmana Lopeša u nadoknadi prvog poluvremena kada je Burižo asistirao Majeru za ogromnih 3:0. Lion je poluvreme završio bez šuta u okvir gola rivala...

Renova kanonada se nastavila već na početku drugog poluvremena. Terije je posle solo akcije postigao golčinu strahovitim šutem sa 18 metara.

Sve što je Lion uspeo do kraja je da ublaži poraz na srećan način. Prvo je Traore pogodio sopstvenu mrežu posle šuta Toko Ekambija, a onda je konačnih 2:4 postavio Musa Dembele sa bele tačke.

Lion polako gubi korak i u borbi za Evropu dok Ren deluje kao najbolja ekipa u ligi posle Pari Sen Žermena.

FRANCUSKA 1 – 28. KOLO

Petak

Lil - Sent Etjen 0:0

Subota

Monpelje - Nica 0:0

Troa - Nant 1:0 (1:0)

/Ugbo 43/

Nedelja

PSŽ - Bordo 3:0 (1:0)

/Mbape 24, Nejmar 52, Paredes 61/

Anže - Rems 0:1 (0:1)

/Flips 24/

Klermon - Lorijan 0:2 (0:0)

/Kone 72, Petro 76/

Mec - Lans 0:0

Strazbur - Monako 1:0 (1:0)

/Điku 23/

Lion - Ren 2:4 (0:3)

/Traore 59 autogol, Dembele 82 penal - Burižo 11, Santamarija 13, Majer 45+1, Terije 49/

20.45: (3,60) Brest (3,40) Marselj (2,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Lovro Majer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara