Ros Barkli vara odbranu Lestera, © Reuters
Ros Barkli vara odbranu Lestera, © Reuters

Lisice su male mace kad nalete na razigrani Čelsi: Lampard je stvorio tim za pehar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.06.20. | 18:54

Ros Barkli odlučio na King pauer stadionu – 1:0

Sjajno igra Čelsi posle korone. Tri meseca nije bilo fudbala na Ostrvu, a kad se konačno lopta zavrtela Plavci su pokazali ne samo koliko su je se uželeli, već i koliko potentan tim imaju, kao da žele da najave veliki povratak naredne sezone. U završnici aktuelne su na dobrom putu da osiguraju plasman u Ligu šampiona, plus su u situaciji da se bore za trofej, pošto su stigli na preposlednju stepenicu FA kupa.

Plavci su u derbiju četvrtfinala savladali Lester na King pauer stadionu i tako se pridružili Mančester junajtedu i Arsenalu, a kako je Mančester Siti veliki favorit u poslednjem meču ove faze takmičenja – protiv Njuklasla – sva je prilika da ćemo u završnici gledati sjajne okršaje.

Izabrane vesti

Tim Frenka Lamparda bio je daleko bolji rival od ekipe za kojom zaostaje na premijerligaškoj tabeli (jedan bod) i prednost u posedu, organizaciji i osmišljavanju napada krunisao je sredinom drugog poluvremena. Po desnoj strani su dugo kombinovali Aspilikueta i Vilijan, odbrana Lisica ostavila je dovoljno prostora Brazilcu da se namesti i centrira, a kad on to učini valjano obično je „pola gola“, pa je Rosu Barkliju preostalo da se ušunja između Endidija i Evansa i sa peterca pogodi cilj. Nimalo lak šut, mada dovoljno spretan da pokaže koliko je Čelsi zaslužio trijumf.

I dokaz koliko Barkliju prija FA kup, pošto je tri od četiri gola ukupno u sezoni dao baš u ovom takmičenju.

Bio je Čelsi bolji i pre pogotka odluke. Apsolutno je zaslužio vođstvo, jer je pritiskao od starta. Svedoči o tome sjajan pokušaj Kristijana Pulišića, kad je Kasper Šmajhel vrhovima prstiju sprečio vođstvo, kasnije je pogodak Tamija Ejbraham poništen usled ofsajda, mogao je u finišu Barkli sa distance još jedan gol da postigne, međutim, i ovako Lampard može da bude zadovoljan.

Posebno što ovoga puta, za razliku od mečeva sa Aston Vilom i Mančester Sitijem, njegov tim nije primio gol. Pretio je Lester u prvom delu polukontrama Džejmija Vardija, u drugom je najbolju šansu propustio štoper Sojundžu, da bi se još jednom potvrdilo kako Lisice postaju male mace nalete na Čelsi u FA kupu. Klub sa Stamford bridža izbacio ih je 2011/12 i 2017/18.

U oba slučaja Čelsi je osvajao trofej. Može li još jednom?

FA KUP - ČETVRTFINALE

Subota

Norič - Mančester Junajted 1:2 (1:1) - posle produžetaka

/Kantvel 75 – Igalo 51, Megvajer 118/

Nedelja

Šefild junajted – Arsenal 1:2 (0:1)

/Mekgoldrik 87 – Pepe 25 pen, Sebaljos 90+1/

Lester – Čelsi 0:1 (0:0)

/Barkli 63/

19.30: (10,00) Njukasl (6,50) Mančester Siti (1,35)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Frenk LampardČelsiRos BarkliFA kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara