(© Reuters)
(© Reuters)

Liverpul nema ko da čuva, ali bukvalno: Mora da debituje neko od pojačanja, a zaleće se Džejmi Vardi

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 15:02

Povređen i Fabinjo

Nastavlja se prokeltstvo Liverpulove odbrane. Od početka sezone nema ko nije ispao iz stroja: do golmana, preko oba beka, do štopera. Taman kad navijači pomisle da više nema šta da ih strefi, loša vest stigne sa Enfilda. Poslednju je doneo Jirgen Klop saopštivši da je povređen i Fabinjo.

Brazilac nije defanzivac, već zadnji vezni, ali je „krpio“ u odsustvu Virdžila van Dajka, Džoa Gomeza i Džoela Matipa, međutim, na gostovanju Lesteru neće biti u kombinaciji. Trener Klop saopštio je da je bivši prvotimac Monaka pretpreo lakšu mišićnu povredu koja ga je izbacila iz sastava za meč na King pauer stadionu u nedelju.

Izabrane vesti

Fabinjo je prekomandovan u srce odbrane posle povrede Van Dajka na Gudison parku i sasvim zadovoljavajuće odradio posao, iako mu štopersko mesto nije primarno na terenu. Mišići su ga mučili i na prelazu između januara i februara, propustio je duele sa Totenhemom, Vest Hemom i Brajtonom, vratio se za derbi sa Mančester Sirijem i opet povredio.

Takav razvoj situacije znači da Klop mora da posegne za alternativnim rešenjima. Iako je u poslednje vreme stavljao Džordana Hendersona na štopera, a sad je najveće pitanje s kim će upariti engleskog reprezentativca. Mediji na Ostrvu najavljuju gotovo kao siguran debi jednog od zimskih novajlija, Bena Dejvisa iz Prestona ili Ozana Kabaka iz Šalkea. Pritom, ne zaboravljaju 23-godišnjeg Natanijela Filipsa, ove sezone prisutnog na šest premijerligaških utakmica.

Bilo kako, izvesno je da će odbrana Liverpula biti porozna. A na nju, tako ranjivu, zaleteće se Džejmi Vardi, strelac sedam golova na 12 dosadašnjih susreta sa Crvenima.



tagovi

Jirgen KlopFabinjo

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara