Jirgen Klop (©Reuters)
Jirgen Klop (©Reuters)

Liverpul tone, Klop jasan: Ako budemo igrali kao u prvom delu, ni ne zaslužujemo titulu

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 19:52

“Ako budemo izgledali kao u nastavku, možemo da pobeđujemo i budemo u igri do kraja“

Dugo je Liverpul bio u realnoj igri za sve trofeje, a na kraju bi mogao da ostane samo na osvojenom Liga kupu i tako isprati Jirgena Klopa iz kluba.

To što se dogodilo Redsima u poslednja četiri dana je za ozbiljnu analizu. Atalanta ih je razmontirala nasred Enfilda, onda je Kristal Palas dobio i verovatno doveo šampionsku trku u Engleskoj nadomak kraja, što je još izvesnije posle Arsenalovog poniženja od Aston Vile, dok Jirgen Klop kao da ni sam ne zna šta je snašlo ekipu...

Izabrane vesti

“Osećam se glupo“, bilo je prvo što je Nemac rekao u mikrofon Skaj Sporta posle utakmice. “Moraću ovo da tek da procesuiram. Ovo nam je drugi poraz zaredom kod kuće, nešto na šta nismo navikli. Moramo da radimo i radićemo na sebi, ali ne mogu sada ovde da kažem kako je ovo prekretnica sezone za nas. Ne osećam da je tako sada, ali možda već sutra biti“.

Klop je vrlo jasno poručio da Liverpul nema šta da traži u trci za titulu ako nastavi da radi stvari koje su se desile danas i u četvrtak...

“Ako budemo igrali kao u prvom poluvremenu, ni ne zaslužujemo da osvojimo titulu. Ako budemo izgledali kao u nastavku, možemo ponovo da igramo i pobeđujemo, da budemo u igri do kraja pa da vidimo gde će nas to odvesti“.

Odgovornost prebacuje na ekipu, koja je pravila suviše loših poteza u prvom delu.

“Kada primiš gol na onakav način, sa igračem koji je potpuno slobodan u našem polju, to ne sme da se dogodi. Nikada. Morali smo bolje da reagujemo. Kristal Palas posle tog gola nije imao mnogo šansi i kontrolisali smo utakmicu. U nastavku smo izgledali bolje. Trentov ulaak je promenio strukturu utakmice. Pravili smo im probleme, imali velike šanse. Mogli smo da pobedimo i sa 4:1, ali nismo“.

Čini se da se Liverpul još nije oporavio od mamurluka posle blamaže u četvrtak.“

“Izgleda da je tako. Ako pogledate ono što smo radili prethodnih godina, rekli biste da smo igrali dobar visoki presing. Sada smo bili suviše otvoreni u defanzivnom polju. Kurtis Džons je jedini pokušavao da 'ubije' njihov ritam. Ovo je sve bila ljudska reakcija. Nismo bili fokusirani, previše razmaka je bilo između igrača. Poslednja linija je stajala suviše duboko, vezni red kao da nije postojao, a od naših ofanzivaca nije polazio presing u odbrani. To je sve istina“.

Liverpul i Arsenal su sada u zaostatku dva boda za Mančester Sitijem koji ih ima 73. Redsi prvo imaju gostovanje Atalanti, pa do kraja sezone gostovanja Fulamu, Evertonu i Vest Hemu, pa Totenhem na Enfildu. Zatim sledi gostvanje Aston Vili i onda stiže Vulverhempton. Arsenal ide na noge Bajernu, pa Vulverhemptonu u prvenstvu, a onda dočekuje Čelsi, pa ide Totenhemu na noge. Do kraja slede Bornmut na Emirejtsu, Mančester Junajted na Old Trafordu, pa Everton kod kuće za kraj.

Siti čeka Real Madrid, pa Čelsi, zatim ide na noge Brajtonu i Notingem Forestu pa čeka Vulvse. U finišu slede gostovanja Fulamu i Totenhemu, pa Vest Hem kod kuće čime zatvara Premijer ligu. I, čini se da ima najlakši raspored...



tagovi

Jirgen KlopLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara