Aleksandar Sololev slavi (©Reuters)
Aleksandar Sololev slavi (©Reuters)

Lokomotiva za spas, Spartak juri duplu krunu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.23. | 12:44

Moskovski derbi na startu četvrtfinalnih borbi Kupa Rusije

Nikad duža pauza nije bila u Rusiji između jesenjeg i prolećnog dela šampionata. Iako Baćuške nisu učestvovale na Mundijalu, niti će se u kolektivnim sportovima bilo gde pojaviti u skorije vreme zbog sankcija, glavešine Premijer lige nisu odlučile da produže jesenji deo prvenstva – poslednje kolo odigrano sredinom novembra – a prolećni deo tradicionalno počinje prilično kasno. Kad bar malo ogreje sunce.

Na proleće nas čeka mnogo zanimljivosti. Hoće li moskovski crveno-beli uspeti da nametnu šampionsku borbu Zenitu? Spartak je samouvereno osvojio zimski prijateljski turnir, pojačao se sa dva defanzivca - Duarteom i Tavaresom, a osim toga, čeka povratak Mozesa i Baldea. Hoće li Rostov zadržati treće mesto pod pritiskom Dinama i CSKA? Kako će se Vladimir Ivić pokazati u Krasnodaru? A u Sočiju – prepodobni Kurban Berdijev? Mogu li Torpedo i Himki do opstanka, koji sada izgleda kao skoro nemoguća misija? Hoće li Lokomotiva da se spasi borbe za opstanak pošto je dovela talentovane Pinjajeva i Glušenkova za zbirno 5.200.000 evra, i iskusne Artjoma Dzjubu i Igora Smoljnikova?

Izabrane vesti

Ali, pre prvenstvenih bitaka – Kup. Da navijači zagreju dlanove i da kad su već toliko čekali dobiju spektakl i pripreme se za šampionat. A u okviru najmasovnijeg ruskog nadmetanja četvrtfinalni okršaj Lokomotive i Spartaka. Poslužiće ekipama da se otkrave. I dok je Spartak u poteri za Zenitom i duplom krunom, Lokomotiva se grčevito bori za opstanak. Samo bi podizanje pehara, uz opstanak u eliti, ogrejalo navijače Železničara.

18.00: (3,40) Lokomotiva (3,30) Spartak (2,05)

Međutim, ima najteži mogući zadatak. Zenit je ispao iz Kupa Rusije, pa Spartak slovi za prvog favorita. Igrao je jesenas dopadljivo na svim frontovima, trudio se da postigne gol više i imaće blagu prednost u dvomeču sa Lokomotivom. Jer dobio je oba ovosezonska moskovska derbija. Prvi je rešio Aleksander Sobolev, a onaj na RZD areni gde će se igrati prvi meč četvrtfinala, Kvinsi Promes i Danil Prucev.

Motivacija je svakako važna, a osim uspeha bitan je i faktor novca. Otuda se ne očekuje da se protagonisti nehajno odnose prema plej-ofu Kupa, stavljajući rezervni tim. A poenta nije samo u tome da su, u nedostatku evropskih takmičenja, domaći turniri postali značajniji, već i u rekordnim nagradama.

Recimo, Ural je već zaradio 75,7 miliona rubalja - oko 1.000.000 evra - kroz Kup Rusije, a plej-of još nije počeo. Naznačeni nagradni fond doneće pobedniku oko 3.500.000 evra.

KUP RUSIJE, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI

Sreda

15.30: (2,45) Rostov (3,25) Ural (2,70)

18.00: (3,40) Lokomotiva (3,30) Spartak (2,05)

Četvrtak

13.00: (2,60) Krila Sovjetov (3,25) Dinamo (2,55)

15.30: (2,00) CSKA (3,35) Krasnodar (3,45)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup RusijeLokomotiva MoskvaSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara