Kudus slavi gol protiv Union Berlina (© Reuters)
Kudus slavi gol protiv Union Berlina (© Reuters)

Love će biti, ali ko će da igra za Ajaks: Ode i Kudus u Premijer ligu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 21:15

Napadač iz Gane će biti najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji Brajtona, zapakovan i Edson Alavares

Kakav zaokret na Johan Krojf areni. Oni što vrede odlaze, oni što baš i ne obećavaju potpisuju. Ko zna na šta će ličiti Ajaks naredne sezone, pošto deluje da je na početku ciklusa stvaranja novog tima u kome neće biti mnogih nosilaca igre iz minule sezone.

Dušan Tadić se preselio u Fenerbahče, Juren Timber pojačao Arsenal, Kalvin Basi je novi fudbaler Fulama, a posle dvojice štopera, put Premijer lige spremaju se još dvojica fudbalera. To će u kasu holandskog kluba doneti ogroman novac, mada deluje logično da se navijači tima iz Amsterdama zabrinu za blisku budućnost.

Izabrane vesti

Informacije su takve da su Edson Alvares i Mohamed Kudus maltene jednom nogom već u Engleskoj, što će značajno oslabiti vezni red Kopljanika, jer će ostati bez bitnih članova.

Najpre je tokom subote popodne dogovoren prelazak Alvaresa u Vest Hem po ceni od 35.000.000 evra fiksno i još 5.000.000 evra u vidu bonusa. Zanimljivo, prošle godine Ajaks je odbio ponudu Čelsija vrednu 55.000.000 evra u cugu, pod obrazloženjem da mu je zadnji vezni iz Meksika potreban da bi se domogao Lige šampiona. Kako u tome nije uspeo, prinuđen je da prodaje. I to jeftinije.

Alvares će potpisati ugovor na pet godina i zarađivaće 9.000.000 evra bruto po sezoni.

Sportski direktor Sven Mislintat mu je već ranije doveo zamenu u liku reprezentativca Bosne i Hercegovine, Benjamina Tahirovića iz Rome. E, sad, da li će 20-godišnji vezista igrati kvalitetno kao Alvares to je već drugo pitanje.

Kad je posao sa Vest Hemom utanačen, direktor Ajaksa je počeo da rešava status Mohameda Kudusa. I brzo se dogovorio sa Brajtonom, te će 23-godišnji ofanzivac, koji se najbolje snalazi iza napadača u ulozi drugog špica, a možda da dejstvuje i po krilu, postati najskuplje pojačanje u istoriji Galebova.

Kudus će biti protat za okruglo 40.000.000 evra i tako nadmašiti transfer Žoao Pedra, pošto je Brazilac plaćen Votfordu 34.200.000 evra. Iako je imao ponude Čelsija i Arsenala, sa kojima bi se borio za trofeje i(li) mesto u Ligi šampiona, Kudus se opredelio za Brajton, posle dijaloga sa Robertom De Zerbijem, italijanski trener ga je ubedio da mu će biti od krucijalnog značaja.

Brajton će se tako pojačati, a Ajaks? Dovoljno je pogledati da su zasad angažovani, osim Tahirovića, samo Karlos Boržes iz mladog tima Mančester Sitija, golman Ajntrahta Dinat Ramaj i Brano van den Bomen iz Tuluza. Ne obećava.

Izgleda da je u pravu je bio Dušan Tadić, tako se ne pravi šampionski tim.


tagovi

Edson AlvarezMohamed KudusAjaksVest HemBrajtonTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara