Infantino (©Reuters)
Infantino (©Reuters)

Luda priča Đanija Infantina: Mundijali na dve godine će sprečiti imigrante da se dave u Mediteranu

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.01.22. | 15:52

“Moramo ceo svet da uključimo, a ne da samo gledaju na TV-u”, kaže prvi čovek FIFA

Zapela je FIFA da napravi revolucionarnu promenu, da posle celog veka skrati period između dva Svetska prvenstva na samo dve godine.

Lobiraju čelnici FIFA na sve strane i čini se da je neminovnost da se takva promena dogodi, samo je pitanje koliko će se brzo ta ideja usvojiti.

Izabrane vesti

Obrazlažući tu ideju predsednik FIFA Đani Infantino je izvalio jednu od najnebuloznijih stvari koja se mogla čuti u svetu sporta poslednjih godina. Švajcarac smatra da će pomeranje Mundijala na svake dve godine učiniti da stanu migracije iz Afrike i sa Bliskog istoka ka Evropi i posledično, da se neće stotine i hiljade ljudi daviti u Mediteranu tražeći put ka boljem životu!

Ovako je to Đani objasnio:

“Ovo nije samo pitanje da li želimo da imamo Svetska prvenstva na svake dve godine, nego šta želimo da uradimo za budućnost fudbala. Ako pomislimo na ostatak sveta i veći deo Evrope, onda moramo da vidimo šta im fudbal donosi. Fudbal je pitanje šanse, nade, državnih timova. Ne možemo da kažemo ostatku planete 'dajte nam vaš novac, a gledajte nas na TV-u'. Moramo da ih uključimo”, pričao je Infantino.

A, onda ispalio i pomalo bizarne stvari.

Moramo da nađemo način da uključimo ostatak sveta, da damo nadu Afrikancima, da ne moraju da prelaze Mediteran u želji da pronađu bolji život, a u stvari, pre smrt u moru. Moramo da im damo šansu, da im damo dostojanstvo. Ne samilošću, nego davanjem mogućnosti ostatku planete da učestvuje. Možda Mundijal na dve godine nije rešenje, ali moramo da pričamo o tome”, istakao je Đani Infantino.

Zanimljiva teorija, nema šta… 


tagovi

Đani InfantinoFIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara