Detalj sa utakmice (©Reuters)
Detalj sa utakmice (©Reuters)

Ludog li meča u Zinshajmu: Hofenhajm i Bajern kao da nisu hteli pobedu, brdo šansi ostalo neiskorišćeno (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.03.22. | 17:35

Frajburg imao dva gola prednost, na kraju umalo sve prosuo, Saša Kalajdžić u poslednjem minutu doneo bod Štutgartu u Berlinu

Izduvao se Bajernov balon posle goleade protiv Salcburga u Ligi šampiona. Srećom po vladara nemačkog fudbala, pa konkurencija nije blizu da bi mogla eventualno da ugrozi pitanje šampiona, bez obzira na to što Borusija Dortmund ima dva meča zaostatka i deset bodova manje.

Drugi meč zaredom, a treći u proteklih pet kola Bajern nije uspeo da slavi u domaćem prvenstvu što je gotovo začuđujuće, međutim više od toga pažnju privlače dešavanja iz Zinshajma. Potpuno ludu utakmicu odigrali su Hofenhajm i Bajern, toliko da su oba tima imala brdo šansi da odnesu ceo plen, a na kraju pobednika nije bilo – 1:1 (1:1).

Izabrane vesti

Apsolutno je neverovatno kako lopta nije htela u mrežu! Samo u drugom poluvremenu viđeno je bar šest-sedam “mrtvih“ prilika, ali izgledalo je kao da je neko spustio roletnu na oba gola.

Već na startu drugog dela Robert Levandovski je pogodio metu, ali je isti odmah poništen zbog ofsajda. Samo nekoliko trenutaka kasnije Leroj Sane propustio je prvu od dve zlatne prilike da se proslavi ovog subotnjeg popodneva. Dočekao je centaršut, pucao jako, ali je lopta protutnjala pored gola. Nedugo zatim okušao je sreću sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Oliver Bauman krajnjim naporima sprečio da lopta završi iza njegovih leđa i Bajern je na kraju dobio samo korner. I to nije bilo sve. Igrači Hofe potpuno su izgubili konce u sledećim minutima, toliko da su Bajernu neobjašnjivim greškama dozvoljavali da dođu blizu vođstva. Ali, pokušaj Serža Gnabrija završio je na stativi, dok je Džamal Musijala, inače najmlađi prvotimac u istoriji Bajerna koji je odigrao 50 ligaških utakmica, nije uspeo da kazni kiks golmana Baumana. Vrhunac utakmice bio je u 73. minutu kada se dogodila situacija o kojoj će se dosta pričati. Ponovljeni snimak pokazao je da je Štefan Poš igrao rukom na gol liniji, doduše ne namerno, čime je sprečio loptu da uđe i direktno uticao da Bajern ne povede. Pobunili su se igrači Bajerna, ali sudija nije video ništa sporno i pokazao je da se igra nastavi. Čak nije bilo ni reakcije VAR sobe.

Još jednu slabu utakmicu odigrao je Andrej Kramarić. Sat vremena uoči početka meča obelodanjeno je da je produžio ugovor sa Hofom do juna 2025. godine, a danas nije imao svoj dan. Tri dobre prilike propustio je hrvatski napadač, najbolju u 79. minutu kada je pucao po sredini gola, direktno u Manuela Nojera. Do kraja viđena je još jedna opasna situacija pred golom domaćina. Erik Maksim Čupo Moting pucao je glavom, samo je lopta protutnjala iznad prečke...

Inače, cela utakmica je uprkos svim pokušajima na obe strane stala u dva pogotka u kratkom vremenskom intervalu. David Raum potvrdio je još jednom da ima možda i najbolji centaršut u Evropi sa pozicije levog beka pošto je proigrao Kristofa Baumgartnera za vođstvo u 32. minutu. Izjednačenje je doneo Robert Levandovski u trećem minutu nadoknade, iako je glavni sudija prvi deo produžio samo minut. Stigao je nezaustavljivi Poljak do 17. gola na gostovanjima ove sezone i izjednačio rekord Tima Vernera i Jupa Hajnkesa. U nastavku ga, ipak, nije slušala lopta.

Hofin remi iskoristio je Frajburg koji je savladao Volfzburg rezultatom 3:2 u prilično interesantnom meču i došao do pozicije broj četiri koja naredne sezone vodi direktno u Ligu šampiona!

Frajburg se igrao sa živcima svojih navijača pošto je zahvaljujući simultanki Vinćenca Grifa u prvom poluvremenu i dva gola prednosti na kraju jedva stigao do pobede. Italijan je već u 7. minutu probio led i stigao do 15. gola direktno iz slobodnog udarca. Zanimljivo, otkako je stigao u nemački šampionat pre ravno deset godina niko nije postigao više golova iz slobodnjaka od njega! Na 2:0 Grifo je povećao zahvaljujući asistenciji Nikolasa Hoflera u samoj završnici prvog dela, kada je zakucao loptu glavom.

Nastavak utakmice većinski je pripao gostima koji je prodisao kada je Maksimilijan Arnold proigrao. Prvo je u 52. minutu proigrao Maksa Kruzea za 2:1 čime je gostima dao novi smisao u ovoj utakmici, da bi u 84. minutu postigao gol za 2:2 i ohladio domaćina!

Frajburg je na kraju stigao do zasluženog trijumfa. Samo tri minuta posle Arnoldovog gola iz odbitka, Niko Šloterbek je poslao torpedo iz voleja sa ivice kaznenog prostora i pogodio tačno ispod mesta gde se spajaju prečka i stativa! Stadion je eksplodirao.

Union Berlin odigrao je 1:1 protiv Štutgarta koji je samo zahvaljujući lucidnosti Saše Kalajdžića u 90. minutu stigao do boda koji Švabe ostavlja u igri za opstanak. Prethodno je u finišu prvog dela Taivo Avoniji sa bele tačke.

BUNDESLIGA – 26. KOLO

Subota

Frajburg – Volfzburg 3:2 (2:0)

/Grifo 7, 44, Šloterbek 87 - Kruze 52, Arnold 84/

Hofenhajm – Bajern Minhen 1:1 (1:1)

/Baumgartner 32 – Levandovski 45+3/

Union Berlin – Štutgart 1:1 (1:0)

/Avoniji 41 penal - Kalajdžić 90/

18.30: (1,60) Borusija Menhengladbah (4,20) Herta (6,00)

Nedelja

15.30: (1,65) Bajer Leverkuzen (4,10) Keln (5,60)

17.30: (1,27) Borusija Dortmund (6,00) Arminija Bilefeld (10,0)

17.30: (1,92) Ajntraht Frankfurt (3,60) Bohum (4,40)

19.30: (8,00) Grojter Firt (5,30) RB Lajpcig (1,35)

Odloženo

Augzburg – Majnc

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Robert LevandovskiDavid RaumVinćenco GrifoBajern MinhenHofenhajmFrajburgMaks Kruze

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara