Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Ludogorec brani minimalac na Banovom brdu, statistika protiv Šahtjora

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 13:58

Sastav iz Soligorska bez prednosti domaćeg terena pokušava da nadomesti poraz u Razgradu u sklopu revanša prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (0:1)

Šahtjor je iz Soligorska, ali revanš duel prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Ludogorecom odigraće u Beogradu. Stadion Čukaričkog na Banovom brdu biće domaćin okršaja, zbog ograničenja UEFA na Belorusiju. Tako Šahtjor neće moći da iskoristi prednost svog doma, pogotovo što će se meč igrati pred praznim tribinama. Tim iz Razgrada je odneo tesnu pobedu od 1:0 kod kuće pre nedelju dana, ali sada nema pravo da pusti gas i moraće da traži novi uspeh ili bar remi kako bi obezbedio nastavak borbe za mesto u Ligi šampiona.

Kao što je poznato, od ove sezone na evropskim turnirima UEFA je ukinula pravilo dodatne vrednosti gola u gostima, što manje ili više menja situaciju. To znači da će u slučaju poraza Ludogoreca sa jednim golom razlike, bez obzira na konačan rezultat, meč poslati u produžetke.

Izabrane vesti

21.30: (3,90) Šahtjor Soligorsk (3,40) Ludogorec (2,00)

Iako je u izuzetno ranoj fazi kampanje, večerašnji meč može da predodredi sezonu za Ludogorec. Eliminacija Šahtjora će značiti da će Orlovi garantovati još najmanje šest mečeva na evropskim turnirima. Prvo će se plasirati u drugo pretkolo Lige šampiona, gde ih čeka pobednik duela Mure i Škendije.

Ludogorec je, dakle, pobedio Šahtjor u prvom meču na svom terenu, ali tim iz Soligorska je pokazao da nije naivan i bio je na pragu da napusti Razgrad sa remijem. Šampion Belorusije demonstrira veoma organizovanu igru u odbrani.

Statistika je definitivno naklonjena Ludogorecu po nekoliko pokazatelja. Možda najvažniji od njih je da je Šahtjor izgubio tri poslednje utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Takođe, tim iz Soligorska nije pobedio u Evropi od 25. jula 2019. Pored toga, bugarski tim nikada nije izgubio meč na evropskim turnirima kada je igran na neutralnom terenu.

U sastavu beloruskog tima igraju četvorica srpskin internacionalaca. To su Nikola Antić, Đorđe Ivanović, Igor Ivanović i Aleksa Pejić.


tagovi

Liga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaLudogorecŠahtjor Soligorsk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara