© AFP
© AFP

Ludogorec obara sve rekorde: Dovodi Hadžija i plaća ga duplo više nego Kafua

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.05.20. | 23:04

Samo, gde je tu računica Genka?

Možda je samo novinarska patka, ali u doba kad je sve moguće – pa i da Kristijano Ronaldo pređe iz Real Madrida u Juventus ili Nejmar se iz Barselone preseli u PSŽ – sve vesti valja shvatiti ozbiljno. Tako i najavu rumunskih medija, koju su preneli bugarski portali, da je Janis Hadži zakoračio na prag Ludogoreca.

U pitanju je 21-godišnji kreativni vezista, naslednik čuvenog Gerogea Hadžija, za koga ovih dana vlada veliko interesovanje, pošto se čini izvesnim da ga Glazgov Rendžers neće otkupiti od Genka. Iako je Hadži Junior sasvim dobro igrao otkako je stigao na Ajbroks u vidu pozajmice, pandemije virusa COVID-19 potpuno je poremetila planove škotskog velikana koji se predomislio i ne planira da ga kupi od Belgijanaca. Bio je to signal za mnoge klubove da krenu u akciju, koliko su ponedeljak objavljeno je da Lacio vodi trku i želi da plati Genku 10.000.000 evra na ime obeštećenja, imajući u vidu pozitivna iskustva sa kupovinom Sergeja Milnkovića Savića, ali i da je taj klub stvorio još nekoliko igrača za Seriju A (Kalidu Kulibali, Ruslan Malinkovski, Timoti Kastanj) i zato je spreman da uđe u trku za potpis. Pominjalo su se i neki turski klubovi, ali bi na opšte iznenađenje Janis Hadži mogao da završi u susedstvu.

Izabrane vesti

Cela sreda protekla je u pisanju kako je transfer u Ludogorec pred realizacijom i da prvak Bugarske i redovni učesnik evropskih takmičenja ima dogovor sa igračem. Navodno, klub iz Razgrada dao bi mu platu od 500.000 evra po sezoni. Ujedno, spreman je da sruši sve rekorde bugarskog fudbala i učini Janisa Hadžija naskupljim fudbalerom koji je ikad došao u tamošnju ligu. Ponuda na adresu Genka iznosi ravno 4.000.000 evra i ako je Belgijanci prihvate Hadži bi sa prvog mesta liste najskupljih pojačanja Bugarske svrgnuo Džonatana Kafua. Brazilac je leta 2015. plaćen Sao Paluu 2.200.000 evra, kasnije je za 7.500.000 evra proda Bordou, odakle je stigao na pozajmicu u Crvenu zvezdu, ali je u Bugarskoj ostao upamćen kao fudbaler za koga niko ni pre, i posle njega nije izdvojio više novca. Sad mu taj status najskupljeg pojačanja ugrožava Janis Hadži.

Ostaje samo sporno kako bi se Genku više isplatila 4.000.000 evra od Ludogoreca, a ne 10.000.000 od Lacija? Ili je to možda rimski klub zakasnio u ovoj trci? Možda nije ni poslao ponudu...

Ludgorec je osam puta uzastopno prvak Bugarske, a i pre prekida aktulenog prvenstva bio je lidera, sa devet bodova više od Levskog iz Sofije.

(FOTO: AFP)


tagovi

LudogorecJanis Hadži

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara