Aleksandar Luković (©MN Press)
Aleksandar Luković (©MN Press)

Luković oprezan: Ne bih da upadnemo u euforiju, a mi smo skloni tome...

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 20:19

“U jednom trenutku ništa ne valja, pa je onda sve sjajno. Nije to baš tako“, izjavio je selektor kadetske reprezentacije Srbije posle plasmana u nokaut fazu Evropskog prvenstva

Veliki podvig napravila je kadetska reprezentacija Srbije plasiravši se u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Veliki, budući da je u prvom kolu protiv objektivno najslabijeg rivala Slovenije ostala bez ijednog boda, pa put do nokaut faze morala da traži preko Italije i Španije. I uspela, iako je praktično bila otpisana posle prvih 90 minuta. Zbog toga selektor Aleksandar Lukovića traži od svojih igrača da ne polete zbog plasmana u četvrtfinale, već čvrsto na zemlji dočekaju meč sa Poljskom.

"Ne bih upadnemo u bilo kakvu euforiju, a mi smo skloni tome, da idemo od sjaja od očaja, da u jednom trenutku ništa ne valja, pa je onda sve sjajno. Nije to baš tako. Moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, da verujemo u ono što radimo i da se pripremimo za eliminacionu fazu", izjavio je selektor Orlića.

Izabrane vesti

Iako je Srbija ostala neporažena protiv jednog od favorita za osvajanje turnira, imao je Luković i šta da zameri svojim izabranicima.

"Još sam pod utiskom, utakmica se tek završila. Čestitam momcima, nije lako vratiti se posle prve utakmice u kojoj nismo bili sjajni. Ja se uvek vraćam na nju, jer smo svi očekivali da startujemo kako treba. Odigrali smo posle toga dve dobre utakmice. Danas, rezultat 1:1, defanzivno smo bili dosta korektni, ali ofanzivno moramo puno bolje da kontrolišemo utakmicu, pogotovu protiv ekipa koje svoju igru baziraju na posedu, kao što je Španija. Ali momcima svaka čast na prolazu među osam najboljih, sada treba da se odmorimo, regenerišemo i pripremimo utakmicu sa Poljskom."

Nije selektor kadetske reprezentacije zaboravio na navijače koji su i na današnjoj utakmici pružali podršku našoj reprezentaciji.

"Zahvalio bih se svim našim ljudima koji su došli da nas bodre i danas i na prethodne dve utakmice. Pozivam ih i voleo bih da ih bude što više u četvrtfinalu protiv Poljske", rekao je Luković.


tagovi

Aleksandar LukovićAleksandar Lukovićkadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara