Stade de Luxembourg
Stade de Luxembourg

Luksemburška javnost najavljuje lak posao za crveno-bele: Zvezda je previsoka planina za Didelanž

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.07.22. | 09:19

Ukoliko uspe da unovči pobedu 1:0 iz prvog meča protiv Pjunika, Didelanž će imati minimalne šanse protiv šampiona Srbije

Pre nešto više od nedelju dana Uefa je obradovala Crvenu zvezdu skraćivanjem kruga njenih potencijalnih rivala iz kojeg je ispao najnepoželjniji Ferencvaroš. Tri dana kasnije, u redovima šampiona Srbije dobili su novi povod za euforiju budući da su ih kuglice u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona usmerile na pobednika dvomeča Didelanž – Pjunik.

Ako je verovati luksemburškoj javnosti, odnosno novinaru Luksemburger Wort-a Kristofu Nadanu, koji je uoči meča Rasing Uniona i Čukaričkog pristao na kratak razgovor za Mozzart Sport, u jednoj od manjih država Evrope vlada mišljenje da Didelanž, ukoliko u revanšu unovči pobedu protiv Pjunika (1:0), teško može da se nada bilo kakvom iznenađenju protiv kluba koji poslednjih godina redovno igra u grupnoj fazi evropskih takmičenja.

Izabrane vesti

Mislim da Didelanž ima potencijal da igra protiv timova kao što su Tirana i Pjunik, ali beogradska Crvena zvezda je preveliki klub za Didelanž. To je jedan od najvećih klubova istočne Evrope i mislimda će biti previsoka planina za Didelanž“, počeo je Nadan.

Didelanž je prošle sezone u domaćem prvenstvu briljirao kako ofanzivno, tako i defanzivno. Postizao je preko dva gola po meču, a prosečno primao manje od jednog. Međutim, sa odlaskom velikog broja fudbalera, stavri su se promenile.

Trenutno je najveći kvalitet tima koncentrisan u odbrani. Formirali su novu defanzivu sa tri štopera. U aktuelnim kvalifikacijama Didelanž ima dve utakmice bez primljenog gola, dok su Tirani dozvolili samo jedan pogodak. Ofanzivna linija je problem, jer Didelanž raspolaže sa samo dvojicom napadača trenutno i radi na dovođenu novog, ali nema vesti da je neki veći transfer na pomolu.“

Za sada, najupečatljiviji potez uprave šampiona Luksemburga bio je potpis Manuela Da Koste, štopera sa pozamašnim internacionalnim iskustvom. U cv-ju ima klubove poput PSV-a, Fiorentine, Vest Hema, Lokomotive, Olimpijakosa, kao i titule u Erediviziji i grčkoj eliti, odnosno trofeje turskog kupa i Liga kupa Francuske.

U Didelanžu se izdvajaju se dva igrača. Prvi je skoro došao i zove se Manuel Da Kosta. Ima iskustvo igranja po čitavoj Evropi. Ima 36 godina, ali bez obzira na to odlično je fizički pripremljen. Drugi je Šarl Moren, Belgijanac koji je igrao za Union Sen Žiluaz. On je šestica Didelanža i igra odlično u poslednjih godinu dana.”

Ni za jedan tim nije baš obećavajuće kada dvojica njegovih najboljih fudbalera imaju fokus da čuvaju sopstveni, a ne da napadaju protivnički gol. Ukoliko se nešto radikalno ne promeni do početka avgusta kada će crveno-beli, za sada izvesnije, igrati sa Didelanžom nego Pjunikom, beogradski tim nema od čega da strahuje. Didelanž su napustila čak desetorica igrača, a među njima i udarna igral aiz prošle sezone.

Da Silva je svakako najkvalitetnije letošnje pojačanje za sada. Takođe, ekipu će učvrstiti Aldin Skenderović, štoper koji iza sebe ima vrlo kvalitetnu sezonu u Niderkornu. Ali Didelanžu će mnogo nedostajati Adel Betajeb, jedan od najboljih strelaca iz prošle sezone koji je otišao u Tursku. Takođe će faliti Kevin Van Den Kerkof, desni bek koji se preselio u Bastiju, u drugu ligu Francuske.”

Betajeb je u minuloj sezoni postigao je 19 i namestio 9 golova na 33 utakmice u svim takmičenjima, dok je Van Den Kerkof imao na kontu 11 golova i devet asistencija. Bio je Didelanžu nešto slično što je Džejms Tavernije Rendžersu.

I za kraj, ukoliko dođe do okršaja sa Didelanžom, neće Crvenu zvezdu u Luksemburgu sačekati neka neprijateljska atmosfera sa trbina, kao što nije ni Čukarički protiv Rasing Uniona kada je na stadionu bilo tačno 832 ljudi.

Na utakmicama Didelanža obično bude oko 1.500 ljudi kada igra kod kuće na stadionu Nos Josbaum. Ukoliko Didelanž prođe dalje, u treće kolo, verovatno će se igrati ovde, na luksemburškom nacionalnom stadionu. Propozicije Uefa ne dozvoljavaju da se ta runda igra na njihovom izvornom stadionu”, zaključio je Nadan.


tagovi

DidelanžFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara