(©AFP)
(©AFP)

Makabi želi da ponovo pobedi Zvezdu, sada u borbi za Krasoa

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 17:30

Klub iz Izraela poslao prvu ponudu: 300.000 evra godišnje

Naneo je Makabi iz Haife bolan poraz Crvenoj zvezdi letos u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prvak Izraela je u dvomeču bio bolji od crveno-belih i plasirao se u elitni evropski kup.

Ali, to izgleda neće biti sve od okršaja između Makabija i Zvezde za ovu sezonu. Zakazan je novi „derbi“, samo što ovog puta se neće ogledati u golovima i akcijama na terenu, nego u trci za Žana-Filipa Krasoa.

Izabrane vesti

Napadač Sent Etjena je dugo u fokusu skauta Crvene zvezde, koji su ga označili kao jednu od želja za letnji prelazni rok. Fudbaler iz Obale Slonovače ima odličnu sezonu u drugoj ligi Francuske, postigao je 13 golova, uz sedam asistencija, na 23 utakmice.

Problem je što je Kraso zapao za oko i predstavnicima Makabija iz Haife. Izraelski klub je krenuo konkretno u akciju, pošto tamnoputom napadaču na leto ističe ugovor, pa je sada slobodan da pregovara sa zainteresovanim stranama. Kako pišu Francuzi, Makabi je poslao konkretnu ponudu igraču, koja iznosi 300.000 evra godišnje, uz brojne bonuse.

To je platežni rang koji uglavnom imaju igrači izraelskog prvaka, dosta ispod mogućnosti Crvene zvezde. Srpski prvak sigurno može dosta da nadmaši ovu ponudu, samo je pitanje šta se afričkom napadaču više dopada. On je imao bogatu ponudu Dinama iz Kijeva, ali je odbio zbog rata u Ukrajini. Za njega je tokom zimskog prelaznog roka bio zainteresovan i Anderleht, ali su i Belgijanci, po svemu sudeći, procenili da je bolje da ga „napadnu“ na leto, kada neće morati da plate obeštećenje.

Kraso će, dakle, moći na leto da bira. Ali ima Crvena zvezda jači adut u rukama od svih koje nude Makabi i Anderleht – Ligu šampiona.


tagovi

Makabi HaifaFK Crvena zvezdaŽan Filip Kraso

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara