Vladan Milojević (Star Sport)
Vladan Milojević (Star Sport)

Makedonci razmatraju Vladana Milojevića za novog selektora

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 16:34

Aktuelni strateg Blagoja Milevski pred otkazom

Ne tako davno, sredinom novembra 2020. fudbalska reprezentacija Makedonije je kroz baraž izborila istorijski plasman na Evropsko prvestvo. Dve i po godine kasnije, plasman na novi Euro, čiji će domaćin naredne godine biti Nemačka, svetlosnim godinama je daleko. Pobeda protiv Malte na startu kvalifikacija se očekivala (premda nije ubedljivo izvojevana), ali poraz od Ukrajine (2:3) i debakl protiv Engleza (7:0) uzburkali su duhove u makedonskom fudbalu i natereali čelnike saveza da precrtaju aktuelnog selektora Blagoju Milevskog.

I dok se zvanična potvrda zahvalnice Milevskom još čeka, mediji u Makedoniji pišu da je fudbalski savez našeg suseda već označio naslednika. Prva želja je nekadašnji strateg Crvene zvezde Vladan Milojević.

Izabrane vesti

Nakon što je krajem juna napustio APOEL iz Nikolzije sa kojim se prošle sezone borio, ali nije uspeo da osvoji titulu prvaka Kipra, rođeni Aranđelovčanin ima apsolutnu slobodu u izboru nove sredine. Makedonski mediji navode da finansijski uslovi ne bi predstavljali problem, te ukoliko 53-godišnji stručnjak pristane na saradnju, biće mu to prvi angažman u reprezentativnom fudbalu. O njemu se, pre nego što je Dragan Stojković Piksi preuzeo kormilo, spekulisalo kao o potencijalnom selektoru Srbije.

Nema sumnje da su Milojevićeva najveća preporuka uspesi sa Crvenom zvezdom koju je vratio u elitni rang evropskog fudbala uz dve titule prvaka Srbije. Osim crveno-belih i pomenutog APOEL-a, vodio je i Čukarički sa kojim je 2015. podigao pehar u Kupu Srbije, a u CV-ju ima još Javor, Omoniju, Panionios, AEK iz Atine, Al Ahli i Al Etifak.

Međutim, dok se krčka smena Milevskog, svoje mesto na klupi A selekcije Makedonije vide i domaći stručnjaci, koji će se oslanjati na povezanost sa upravljačkim strukturama u savezu. Goce Sedloski je najrealnija opcija kada su u pitanju domaća trenerska imena. Svojevremeno je predvodio Makedoniju kao kapiten, ali iza njega je vrlo neuspešna sezona tokom koje je dobijao otkaze u Škupiju i albanskoj Vlazniji.

Makedoniju u nastavku kvalifikacija za Euro očekuje sudar sa Italijom 9. septembra i jedino bi neočekivanom pobedom vratila minimalne šanse za čudo i plasman među dve najbolje selekcije u grupi sa Engleskom, Ukrajinom, Azurima i Maltom.


tagovi

Vladan Milojevićreprezentacija MakedonijeBlagoja Milevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara