FOTO: Fudbalski savez Makedonije
FOTO: Fudbalski savez Makedonije

Makedonija formira tim za budućnost, ali ne računa na najboljeg igrača minulog kola Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.09.22. | 14:59

Martin Mirčevski nije na spisku Milevskog

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Fudbalska reprezentacija Makedonije moraće da napravi podvig ako želi da igra u baražu za naredno Evropsko prvenstvo (EP) kroz Ligu nacija, a selektor

Izabrane vesti

Blagoja Milevski objavio je spisak igrača za poslednja dva meča kvalifikacija. Prvi izazov za „risove” je Gruzija, a potom sledi domaći meč protiv Bugarske.

Ni pobeda u ova dva meča nije garancija Makedoncima da će biti prvi, jer su Gruzini u Skoplju pobedili 3:0 i sa istim brojem bodova Makedonija mora da ima trijumf od najmanje tri gola. Druga opcija su dve pobede i remi za Gruziju protiv grupe autsajdera Gibraltara. Na spisku su dvojica novajlija.

Ime koje je u fokusu novajlija je Agon Elezi iz hrvatskog Varaždina. Igrač igra važnu ulogu u timu HNL lige ove sezone. Milevski je pozvao i najboljeg igrača Prve makedonske fudbalske lige, Ljupča Dorijeva iz Škendije. Nema Martina Mirčevskog koji igra u Mozzart Bet Superligi u dobroj formi za TSC i u subotu je postigao het-trik protiv Kolubare, što mu je donelo epitet igrača kola.

„Sve dok postoje šanse za prvo mesto, trudićemo se da ih iskoristimo. U Ligi nacija, od prvog meča do sada, sve ih koristimo da oblikujemo imidž tima za budućnost. U tranziciji smo, planirao sam da osvežim tim, a u ovim mečevima dajem šanse mnogim igračima da pokažu šta imaju. Iskreno, nadam se da nećemo morati da pravimo dublji rez, neki igrači nemaju klubove, neki su ih nedavno našli. Ne želim da pričam o formi, osim nekoliko fudbalera, ostali su u fazi traženja željenog nivoa. U ova dva meča svi će morati da podignu svoj nivo“, rekao je trener Blagoja Milevski.

Boban Nikolov, koji je još uvek bez kluba, nije među prozvanima, kao ni Adis Jahović, koji je najavio povlačenje iz reprezentacije. Neizvestan je nastup Darka Čurlinova, koji ima povredu i ide na dodatne preglede.

Golmani: Stole Dimitrievski (Rajo Valjekano, Španija), Damjan Šiškovski (Doksa, Kipar) Kristijan Naumovski (Škupi), Igor Aleksovski (Rabotnički);

Odbrana: Stefan Ristovski (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Darko Velkovski (Al Etifak, Saudijska Arabija), Visar Musliu (Ingloštad, Nemačka), Ezgjan Alioski (Fenerbahče, Turska), Todor Todoroski (Sumgait, Azerbejdžan), Stefan Aškovski (Lamia, Grčka), Nikola Serafimov (MOL Vidi, Mađarska), Đoko Zajkov (Vorskla, Ukrajina), Bojan Dimoski (Akademija Pandev);

Vezni red: Elif Elmas (Napoli, Italija), Enis Bardi (Trabzonspor, Turska), Arijan Ademi (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Enis Fazlagić (Dunajska Streda, Slovačka), Agon Elezi (Varaždin, Hrvatska), Jani Atanasov (Hajduk, Hrvatska), Stefan Spirovski (Pjunik, Jermenija);

Napad: Milan Ristovski (Spartak Trnava, Slovačka), Bojan Miovski (Aberdin, Škotska), Darko Čurlinov (Barnli, Engleska), Aleksandar Trajkovski (Al Feiha, Saudijska Arabija), Valjon Etemi (Istanbulspor, Turska), Dorijan Babunski (Debrečin, Mađarska), Ljupče Doriev (Škendija)

Makedonija će početi pripreme u Skoplju, a zatim otputovati u Gruziju na meč zakazan za 23. septembar u Tbilisiju. Tri dana kasnije na Arenu „Todor Proeski” dolazi Bugarska, tim koji Makedonija nije uspela da pobedi u Razgradu, ali će svakako želeti pobedu pred domaćom publikom.

 PIŠE: Martin Tanaskovski



tagovi

TSC Bačka TopolaMartin Mirčevskireprezentacija MakedonijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara