Milevski (©Reuters)
Milevski (©Reuters)

Makedonija ne menja selektora: Milevski vodi tim ka SP 2026

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.12.23. | 15:33

I pored negodovanja javnosti

Fudbalski savez Makedonije, odlukom Upravnog odbora, produžio je ugovor sa selektorom najboljeg makedonskog fudbalskog tima Blagojem Milevskim. Lider reprezentacije Makedonije ostaje na mestu selektora do kraja kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Uprkos negodovanju javnosti oko razmatranja mogućnosti da Milevski ostane selektor Makedonije, rukovodstvo Saveza odlučilo je da mu da novi ugovor. On se posebno našao na udaru kritika posle poraza na „Old Trafordu” od Engleske od 7:0, što je najveći u istoriji reprezentacije, kao i neuspeha sa Ukrajinom (2:3) posle prednosti od dva gola, ali je u Savezu dobio kredit zbog remija protiv Engleske u poslednjem kolu kvalifikacija u Skoplju (1:1).

Izabrane vesti

U saopštenju FS Makedonije stoji:

„Fudbalski savez Makedonije će, kao i do sada, biti puna podrška selektoru Blagoju Milevskom i reprezentaciji. Radujemo se novim izazovima i uspesima. Duboko smo uvereni da će sa velikom strašću i ambicijom trener i njegov tim nastaviti da rade za napredak makedonskog fudbala. Proteklih nekoliko meseci i utakmica koje je igrala A reprezentacija Makedonije potvrdili su da smo zajedno na pravom putu. Tim oseća energiju i ambiciju za nove sjajne rezultate i uvereni smo da je to neverovatan motiv za rad u budućnosti“, navodi se u mišljenju Upravnog odbora FFM.

Blagoja Milevski, inače bivši selektor U21 reprezentacije Makedonije, došao je na selektorsko mesto posle Evropskog prvenstva 2020. kada je nasledio Igora Angelovskog.

PIŠE: Martin Tanaskovski


tagovi

Blagoja Milevskireprezentacija Makedonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara