Maksi trampa na pomolu (©Reuters, ©AFP)
Maksi trampa na pomolu (©Reuters, ©AFP)

Maksi trampa Rome i Napolija: Milik i Maksimović za Undera, Veretua i Rikardija? Vučica hoće i Vlahovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 10:43

Ali neće ga dobiti

Navlačenje traje već nedeljama, ako ne i duže. Juventus je sve dogovorio sa Edinom Džekom, ali Roma mu ga neće dati dok ne uzme Napoliju Arkadijuša Milika. Samo što neće da isplati onoliko koliko bi voleo Aurelio De Laurentis, pa uporno pokušava da osmisli trampu koja bi zadovoljila obe strane. I izgleda da je uspela, barem tako tvrdi rimski Korijere delo Sport, koji piše da je u pripremi “maksi trampa“ Rome i Napolija.

Ukratko, u Napulj bi otišli Džengiz Under, Žordan Veretu i 19-godišnji vezista Alesio Rikardi, dok bi Vučica zauvrat dobila Milika i našeg Nikolu Maksimovića.

Izabrane vesti

Na tome se prema Korijereovim informacijama razgovaralo u nedelju u Sporti Vilidž hotelu u Kastel di Sangru. Centralno mesto za stolom bilo je namenjeno Davidu Panjtaku, Milikovom menadžeru. On je hteo da da Milika vodi u Juve, ali kako u Torinu nikako da ispljunu para koliko treba – možda baš zato što se nadaju Džeku – Poljak je sve bliži Romi.

Naigled, Napoli je ovde izgubio, ali treba imati na umu da i Miliku i Maksimoviću sledećeg leta ističu ugovori. Maksimović je već pobesneo zbog toga što mu je De Laurentis obećao povišicu, a ponudio – manju platu pod obrazloženjem da je pandemija korona virusa promenila uslove. Dakle, Napolitancima preti opasnost da obojicu izgube bez obeštećenja.

Ovako, dobili bi Undera, njega Đenaro Gatuzo izuzetno ceni, plus iskusnog Veretua i mladog Rikardija kao zalog za budućnost. Doduše, onda bi tek morali da pronađu zamene za Milika i Maksimovića. Tako da ni ova maksi trampa nije baš sigurna mada se pominje da bi mogli da krenu po Argentinca Markosa Sanesija za koga Fajenord traži između 20.000.000 i 25.000.000. De Laurentisu je dakle potreban i neki evro u kešu. Možda i toga bude ako Kalidu Kulibali konačno ode u Mančester Siti, danas Tutosport piše da bi sledeće nedelje mogao da bude finaliziran posao za 65.000.000 evra plus 5.000.000 u bonusima. Ali Tutosport je iz Torina, ume da zavara kad ne piše o Juventusu.

Što se tiče Roma, ona tek treba da se dogovori sa Milikom za platu, Juve mu je nudio 5.000.000 evra, Vučica oko 4.500.000. Takođe, vagaju se i druge opcije ako ne bude dogovora sa Milikom, Maksimovićem, pa i Krisom Smolingom za koga Mančester junajted traži 20.000.000 evra.

Kad je napad u pitanju, pominje se i naš Dušan Vlahović, dala bi Roma zauzvrat Fjorentini desnog beka Alesandra Florencija, ali u Firenci nikako ne žele da prodaju mladog srpskog napadača. Pozajmica može, ništa više.

Što se tiče štopera, opcija je Nehuen Perez, igrač pod ugovorom sa madridskim Atletikom, mada je proteklu sezonu proveo na pozajmici u Famalikau.

Mnogo opcija, traži se pravo rešenje.


tagovi

Nikola MaksimovićArkadijuš MilikDžengiz UnderŽordan Veretu

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara