Marko Rojs (Reuters)
Marko Rojs (Reuters)

Mančester Junajted hoće Marka Rojsa, pročulo se za tajni sastanak

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 13:06

Nemcu na kraju sezone ističe ugovor u Dortmundu

Miks mladosti i iskustva. Tako bi se mogla opisati transfer strategija Mančester Junajteda od letošnjeg dolaska Erika Ten Haga na klupu.

Holandski stručnjak je dobio neke od najtalentovanijih mladih igrača Evrope poput Entonija, Lisandra Martineza ili Tajrela Malasije, ali je istovremeno doveo i iskusne igrače poput Kazemira ili Vuta Veghorsta ove zime. A izgleda da se nameračio na još jednog veterana evropskog fudbala.

Izabrane vesti

Nemački mediji danas otkrivaju da je minulog vikenda došlo do sastanka Ten Haga sa agentima Marka Rojsa! Tema je bio dugogodišnji ofanzivac Borusije Dortmund i njegov dolazak na Old Traford narednog leta. Nije poznato kakav je bio epilog sastanka ali je definitivna namera holandskog trenera da angažuje iskusnog Nemca.

Rojsu na kraju sezone ističe ugovor u Dortmundu i najverovatnije mu neće biti ponuđen novi. Ili će mu biti ponuđen sa uslovima koje neće prihvatiti. Rojsov aktuelni ugovor je vredan oko 12.000.000 evra bruto godišnje i nema šanse da će mu Borusija ponuditi nešto i približno. Zato je Mančester Junajted spreman da uskoči...

Verovatno ni Crveni đavoli neće ponuditi 33-godišnjem ofanzivcu uslove koje ima u Dortmundu ali mogu da mu daju više nego zadovoljavajuću ponudu. Pogotovo što ne moraju da plaćaju obeštećenje.

Ten Hag je dugogodišnji poštovalac Rojsovih kvaliteta i smatra da bi mu tako iskusan igrač bio od koristi. Pogotovo da bude primer mladim ofanzivcima poput Entonija, Sanča, Garnača, Elange...

Doduše, Crveni đavoli verovatno neće biti jedini zainteresovani klubovi za usluge Rojsa. Prethodnih nedelja se pominjalo da je za Rojsa ozbiljno zagrizao saudijski Al Nasr koji želi da ga pridoda Kristijanu Ronaldu i spreman je čak da mu plati i više nego što trenutno zarađuje u Dortmundu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Marko Rojs

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara