Ruben Semedo (©Reuters)
Ruben Semedo (©Reuters)

Marinakis traži 12.000.000 za Semeda, ali duguje pola, Portugalac ne igra protiv Zvezde

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.20. | 10:44

Očekuje se da priča dobije epilog do kraja nedelje

Benfika je jedan od najaktivnijih evropskih velikana u aktuelnom prelaznom, a sada želi da dovede štopera koji će u predstojećoj sezoni činiti tandem sa Janom Vertongenom. Žorž Žezus kao idealno rešenje vidi Olimpijakosovog Rubena Semeda sa kojim je sarađivao u Sportingu, ali prema tvrdnjama renomirane porugalske A Bole posao neće ići glatko.

Posle rekordnog ulaznog transfera Darvina Nunjeza od 24.000.000 evra kojim su Benfikini rashodi zaokruženi na 80.000.000, klub sa Luža spreman je da pronađe model kojim će zaobići potraživanja gazde Olimpijakosa Evangelosa Marinakisa od 12.000.000 evra. Rukovodstvo Orlova ima kompleksan plan kako da eskivira plaćanje pune cene.

Izabrane vesti

Naime, prvi čovek Olimpijakosa je u isto vreme i vlasnik Notingem Foresta koji je pre dve godine od Benfike kupio Žoaa Karvalja za 15.000.000 evra. Marinakis još uvek isplatio punu svotu portugalskom velikanu kojem duguje 6.000.000 evra.

U isto vreme, pirejski crveno-beli žele da angažuju vezistu Pepea Rodrigesa iz Vitorije Gimaraeš, ali u tom transferu Benfika vidi pregovarački potencijal pošto je 23-godišnjak njeno dete. Pepe je već četiri dana u Atini u aktivnim pregovorima sa šampionom Grčke koji bi trebalo da izdvoji 4.500.000 evropskih novčanica za njegov prelazak na Karaiskakis. Od te sume, 3.000.000 otišla bi u kasu Benfike.

To su mehanizmi kojima čelni ljudi Benfike žele da iskoriste kako bi Semedo stigao u Lisabon daleko ispod tražene cene. Marinakisu se ne dopada način na koji vicešampion Portugala želi da posluje, a to koči praktično već dogovoreni dolazak Pepa, igrača kojeg šef struke Pedro Martins i te kako želi da vidi u Pireju.

Portugalsi Rekord tvrdi da Benfika želi da završi kontroverznog portugalskog štopera do kraja sedmice, a ako se takav scenario obistini, Semedo neće igrati plej-of za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde ili kiparske Omonije koji je na programu 23, odnosno 29. septembra. Podsetićemo da je korpulentni defanzivac postigao jedini gol za grčki tim u porazu na stadionu “Rajko Mitić“ prošle sezone.

Benfika je ovog leta uglavnom kupovala napadаče i krila (Darvin Nunjez, Everton, Pedrinjo, Luka Valdšmit), a od defanzivac pored iskusnog Jana Vertongena, došao je i doskorašnji deseni bek Fluminensea Žilberto. U narednim danima trebalo bi da dobijemo konačan odogovor da li će se Ruben Semedo naći na spisku ulaznih transfera, odnsno da li će mu ponovo komandovati Žorž Žezus.




tagovi

Ruben SemedoLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara