(©MN Press)
(©MN Press)

Marjanović o golu sa 60 metara: Pogađao sam iz kornera, davao pet na utakmici, ali ovaj je najlepši

Vreme čitanja: 4min | ned. 15.08.21. | 17:40

Iskusni vezni fudbaler dan nakon fenomenalnog gola sumirao utiske

Spektakularan pogodak Saše Marjanovića sa oko 60 metara ukrasio je treću pobedu Napretka u sezoni, ali i u potpunosti bacio sva fudbalska dešavanja tokom subote u senku. Potez prekaljenog fudbalskog arhitetke mnogima je bio povod da ga okarakretišu kao najbolji u sezoni, iako je tek peto superligaško kolo, a na trenutak za pamćenje Marjanović se osvrnuo dan nakon pobede protiv Mladosti (2:1).

Izabrane vesti

"Iznenadila me je pažnja koju sam privukao. Gol je veoma propraćen, verovatno je tome doprineo i direktan prenos na Areni. Očigledno je dosta ljudi je gledalo utakmicu, snimak i reakcije mi izlaze čim se dotaknem telefona, svuda je po medijima i društvenim mrežama. Nije mi strana uloga strelca, ali nikad nisam postigao sličan pogodak. Šutirao sam na treningu i pogađao sa pola terena, međutim utakmica je nešto drugačije, nije baš ozbiljno u borbi za bodove šutirati sa 50-60 metara. Ipak, u ovoj situaciji se sve namestilo, golman je bio u lošoj poziciji, a ja sam imao vremena da sagledam sve okolnosti, lopta mi je sporo prilazila, namestio sam se i uputio udarac", premotao je film Marjanović u razgovoru za Mozzart Sport.

Iskusni vezni fudbaler naglasio je da mu je pogodak protiv Mladosti posebno drag zbog činjenice da je doneo ceo plen Kruševljanima.

"Postizao sam specifične i upečatljive pogotke tokom karijere, pamtim gol za Čukarički direktno iz kornera na početku karijere, postigao sam i dva atraktivna gola u utakmici sa Radnikom kada sam kao igrač Radničkog postigsao pet golova. Bilo je lepih golova, a ovaj je verovatno najlepši, ipak kad govorimo o najdražima uvek su mi najbliži srcu oni koje sam dao za Radnički jer sam Nišlija. Pogoci koje sam postizao kući, za svoj klub i grad, imaju posebnu težinu. Prvo se uvek setim pet golova Radniku i pobedonosnog pogotka protiv Partizana".

Nakon maestralnog gola i pobede bilo je pregršt čestitki, ali jedna je posebno draga kapitenu Kruševljana.

"Javili su se mnogi prijatelji, rodbina, poznanici, ali najdraže je kada se deca obraduju zbog golova. Bili su začuđeni, posebno sin koji me je pitao kako sam mogao da šutnem toliko, sa pola terena. Upravo sinu i porodici posvećujem ovaj, ali i sve prethodne pogotke. Proslavio sam gol ljubeći traku koju mi je sin poklonio. Njemu je Mesi fudbalski idol i morao sam da mu kupim traku kakvu ima Argentinac, a kad sam preuzeo ulogu kapitena u Napretku sin mi je dao traku kao svojevrsnu amajliju".

Marjanović ispred Zdjelara, Foto: StarsportMarjanović ispred Zdjelara, Foto: Starsport

Napredak je pobedom stigao do sume od devet bodova, uz stoprocentan učinak na svom terenu.

"Prvi je deo sezone i period kada je bitno steći što veću bodovnu zalihu i tako mirnije ući u drugi deo sezone koji nosi tenziju i rezultatski imperativ. Bitno je da ostvarujemo dobre rezultate jer je ekipa pretrpela određene promene u odnosu na prethodnu sezonu i još se uigravamo. Posebno mi je drago jer smo održali stopostotan učinak u Kruševcu. Dali smo razlog domaćoj publici da dolazi na stadion, da nas podrži, ali i da uživa u fudbalu".

Neizbežan je bio i osvrt na trenerski potpis Milana Đuričića Đumija, prekaljenog fudbalskog radnika koji je od januara šef stručnog štaba kluba pod Bagdalom.

"Prvi put sarađujem sa Đuričićem, ali se poznajemo od ranije iz perioda kada smo bili u različitim klubovima. Zajedno smo u Napretku već osam meseci i sve odlično funkcioniše, trener je koji voli igru, posed i filozofija koju gaji mi veoma odgovara. Dao mi je veću slobodu, bliže sam golu rivala i to se vraća pogocima i asistencijama. Imam pregršt zajedničkih prijatelja iz Niša i Partizana sa njim i često se neko od njih javi, prisetimo se nekih trenutaka, jedna od tema je svakako Partizan koji je u periodu dok je on bio deo stručnog štaba igrao odlično, bio učesnik u Evropi. Saradnja je zaista odlična".

Vezni fudbaler sa bogatom fudbalskom biografijom deo karijere proveo je i igrajući za Šerif, a pobeda bivšeg kluba protiv Crvene zvezde u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona iz njegove perspektive je potpuno neočekivana.

"Iznenadio me je rezultat dvomeča između Zvezde i Šerifa. Verovao sam da će crveno-beli proći dalje jer su tim sa kvalitetnijim igračima, neuporedivo većom tradicijom i mnogo su iznad Moldavaca. Šerif je relativno nov klub, istina je da vlasnik mnogo ulaže i da imaju odličan stadion i trening centar, ali im je prvenstvo slabo i nemaju iskustvo koje ima Zvezda u Evropi. Iznenađen sam, ali očigledno da su Moldavci umeli da iskoriste to što Zvezda nije u formi. Jednostavno, to se dešava u fudbalu", rekao je Marjanović.


tagovi

Saša Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara