Marko Grujić: Jedna od mojih boljih utakmica za reprezentaciju

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.06.18. | 10:56

Vezista Liverpula i o tome zašto nije bolje odrađen presing i otkud Čileu onoliko zicera

             (OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ AUSTRIJE)

Kažu "jutro je pametnije od večeri", mada dan posle poraza od Čilea malo šta pametno o igri naše selekcije u prvoj od dve mundijalske provere može da se konstatuje. Akcije reprezentacije Srbije više su ličile na usporen snimak nekog superligaškog tima, nego što su odavale utisak da će ova ekipa za manje od dve sedmice igrati možda najvažniji susret na Prvenstvu sveta.

Izabrane vesti

Bez kreacije, bez koncentracije, bez agresije, sa dosta lopti ka svom umesto ka protivničkom golu, Orlovi kao da su se vratili nekoliko koraka unazad i podsetili na martovsko izdanje protiv Maroka. Što može da bude opomena, ako već u subotu protiv Bolivije prepišu londonski recept o rušenju Nigerije.

Samo, umesto da su te dečje bolesti preležali i da se nazire jasna koncepcija, opet moraju da popravljaju. I igru i utisak.
"Poraz od Čilea nije dobar. Imamo četiri dana da se spremimo za Boliviju i pobedom pokušamo da odemo na Svetsko prvenstvo u boljoj atmosferi. Ako je već morao da se dogodi poraz, bolje što je u prijateljskoj utakmici, nego na završnom turniru", smatra Marko Grujić, jedan od četvorice igrača u polju koji na terenu "Merkur arene" u Gracu proveo 90 minuta.

SRBIJA PROLAZI GRUPU - KVOTA 2,15

Većina srpskih izveštača saglasna je da centralni vezni nije odigrao najbolje što ume, mada fudbaler Liverpula, proletos sa značajnom minutažom u Kardifu, uverava drugačije.
"Zadovoljan sam. Što se tiče igara za reprezentaciju, mislim da mi je ovo jedna od boljih utakmica. Bolji sam bio nego na nekim prethodnim".

Sve i da je Grujić u pravu, jasno je da timska igra ne može da dobije prelaznu ocenu. Naravno, nije on jedini krivac što smo izgubili, zbog čega bi prevashodno momci sa dužim stažom morali da stave prst na čelo, jer je preko puta bio drugi tim Čilea. A stvorio nam je toliko šansi da se činilo kao da igraju Arturo Vidal i Aleksis Sančez lično.
"Imali smo malo problema s njihovom igrom i koncepcijom. Nismo odradili presing kako smo zamišljali u prvom poluvremenu. U drugom smo bili dosta bolji".

Mada, baš u drugih 45 minuta naša defanziva kao da nije postojala. Južnoamerikanci su se doslovce šetali kaznenim prostorom, a da Enrikez nije promašio nepromašivo bio bi to pravi fudbalski potop u Gracu.
"Ziceri Čilea su verovatno posledica pada koncentracije. Olako su dolazili u šansu posle dugih lopti. To je na stručnom štabu. Ne bih širio priču. Na kraju smo primili gol iz prekida, što je pokazatelj da je bilo pada koncentracije i dokaz da moramo ozbiljnije da branimo gol u skraćenim kornerima".

Preneo je Grujić zapažanje da je atmosfera u svlačionici srpskog tima bila - najnormalnija.
"U martu smo posle poraza od Maroka pokazali reakciju protiv Nigerije. Verujem da će se slično desiti u susretu sa Bolivijom", ocenio je Marko Grujić.

Navijamo da tako bude. Inače...

(Foto MN Press)


tagovi

Marko Grujićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara