Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Melberg je morao da ode kako bi Helsingborgu bilo bolje

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 15:17

Crveni na startu sezone u drugoligaškom švedskom takmičenju gostuju konkurentu u trci za Alsvenskanom, Sundsvalu

Derbi 1. kola drugog ranga Švedske ostavljen je za kraj. Sundsval i Helsigborg spadaju u red ekipa koje su najozbiljniji kandidati za jedno od tri mesta koja nude mogućnost promocije iz Superetana u Alsvenskan i upravo njihov večerašnji dvoboj iz tog razloga privlači dosta pažnje (19.00).

Sundsval je prošlu kampanju, takođe, počeo kao jedan od favorita za unapređenje i do kraja prvog kruga bio je na privilegovanim pozicijama. Ali, onda je su krenuli negativni rezultati, da bi konačno završio na 6. mestu. Trener Henrik Onstad je ostao na kormilu. U prvoj godini kao glavni šefstruke nije uspeo da ostvari cilj, međutim, smatra se jednim od trenerskih imena koja obećavaju u švedskom fudbalu, i ugovor mu je produžen do kraja 2022.

Izabrane vesti

19.00: (2,80) Sundsval (3,20) Helsingborg (2,45)

Tokom pauze se klub koncentrisao na angažovanje iskusnijih igrača. Došli su golman Davor Blažević iz Hamarbija, potom defanzivac Robert Lundstrem iz AIK-a, vezista Erik Anderson i Treleborga i napadač Linus Halenijus iz Norćepinga. Dva važna odlaska su Tobijas Erikson i Johan Blumberg. Sve u svemu, Sundsval se smatra jednim od dva velika favorita za odlazak u najjači rang.

Sa druge strane, Helsingborg je u minuloj kampanji napustio najkvalitetnije društvo Švedske. Glavni uzrok su bile brojne povrede prvotimaca i nesposobnost Olofa Melberga da upravlja situacijom. Iz tog razloga je legendarni defanzivac Aston Vile i Juventusa smenjen, a njegovo mesto kraj aut linije Crvenih zauzeo je Jergen Lenartson. Radi se iskusnom šefu struke i šampionu Švedske 2012. sa Elfsborgom.

Švedski mediji uveravaju da je Helsingborg vukao dobre poteze u predsezoni. Dovedena su pojačanja na ključnim pozicijama, poput veznjaka Vladislava Krejde iz estonske Flore, kao i defanzivci Viktor Ludberg i Bodvar Bodvardson, vezista Vilem Leper. Ekipu su napustili reprezentativac Švedske Martin Olson i vezista Mikel Diskerud, nekadašnji član selekcije SAD.

ŠVEDSKA 2 - 1. KOLO

Utorak

19.00: (2,80) Sundsval (3,20) Helsingborg (2,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Švedska 2HelsingborgSundsval

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara