Lionel Mesi i Skaloni (Foto: Reuters)
Lionel Mesi i Skaloni (Foto: Reuters)

Mesi i na narednom Mundijalu? Ukoliko želi da igra, desetka će ga čekati

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 02:34

“Stekao je pravo da sam odlučuje šta će da radi sa svojom karijerom i reprezentacijom”, poručio je Lionel Skaloni

Verovali su mnogi da će, ma kakav ishod finala bio, Lionel Mesi po završetku Mundijala okončati reprezentativnu karijeru. Ipak, titula prvaka sveta očigledno mu je napunila rezervoar, dala dodatan motiv da i dalje, iako u poznim igračkim godinama, nosi dres sa državnim grbom.

Ko zna, možda za tri i po godine u Meksiku, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi pokuša da odbrani tron. Gaziće već tada uveliko 38. godinu života, ali ukoliko nastavi da na ovako mudar način štedi energiju, kao što je to radio u Kataru, ništa nije moguće. Ako pitate njegovog imenjaka i selektora Argentine Skalonija, mesto u timu ga svakako čeka, jer ga je zaslužio, bez obzira na stanje u kojem će tada biti.

Izabrane vesti

"Mesi bi trebalo da ima mesto na narenom Svetskom prvenstvu, želimo da nastavi. Ukoliko želi da nastavi da igra, 'desetka' će ga uvek čekati. Stekao je pravo da sam odlučuje šta će da radi sa svojom karijerom i reprezentacijom", poručio je Skaloni na konferenciji za medije.

O njegovom uticaju na saigrače ne treba previše pričati. Uoči, ali i tokom turnira, iz grla mnogih argentinskih reprezentativaca moglo se čuti kako su spremni sve da učine samo kako bi Mesi podigao titulu prvaka sveta.

"Nikad ranije nisam video ono što on prenosi na saigrače, da toliko utiče na svoje saigrače. Ovo je neverovatno", ističe Skaloni.

U dublju analizu utakmice nije ulazio, ali je želeo da istakne karakter svoje ekipe.

"Ne mogu da verujem da smo toliko patili uprkos savršeno odigranoj utakmici. Neverovatno, ali ovaj tim je na sve odgovorio. Ponosan sam na posao koji su uradili", zaključio je 44-godišnji stručnjak.




tagovi

Lionel MesiLionel Skalonifudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara