Mićel bodi svoje igrače (©Reuters)
Mićel bodi svoje igrače (©Reuters)

Mićel ima odrešene ruke za odlazak iz Đirone: Ako ga Bajern pozove, lično ga vozim u Minhen

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 17:47

Predsednik Upravnog odbora katalonske senzacije, Pere Gvardiola, otkrio da klub neće praviti problem treneru kada bude želeo da ode

Ne zaustavljaju se fudbaleri Đirone. Iako ima još dosta da se igra do kraja, Katalonci krupnim slovima popunjavaju stranice klupske istorije i ozbiljno konkurišu da budu najveća senzacija ove sezone u evropskom fudbalu. Na pobedničkom putu Mićelove čete našao se u sredu i Atletiko Madrid (4:3).

Samo jedan poraz ima Đirona u dosadašnjih 19 kola Primere i to od Real Madrida (0:3) sa kojim deli vodeću poziciju na tabeli španskog prvenstva. Sjajni rezultati koje beleži ekipa izazivaju veliku pažnju, a sigurno je da će na leto dovesti i do odlazaka nekih igrača u veće klubove. Sa koferima u rukama mogao bi da se nađe i 48-godišnji trener, a ukoliko Mićel zaista dobije poziv kojim bi bio zadovoljan, klub mu neće praviti problem ukoliko bude tražio rastanak.

Izabrane vesti

O takvoj mogućnosti govorio je predsednik Upravnog odbora Đirone (i mlađi brat Pepa Gvardiole), Pere Gvardiola. ž

"Naravno da može da ode kada god to poželi. On je vlasnik svoje budućnosti, zaslužio je takav status. Ako stigne ponuda koja ga zadovoljava, reći ćemo mu 'hvala i doviđenja'. Uveravam vas da ako bude dobio poziv od Bajerna dok ima ugovor sa Đironom, lično ću ga voziti u Minhen, a predsednik kluba (Delfi Geli), će mu nositi kofere. Ono što je Mićel uradio vodeći Đironu čini nas zauvek zahvalnim. Mogao je već da ode u neki veći klub, ali je želeo da ostane sa nama. Ne znam do kada će biti ovde, ali dokle god je tu, trudićemo se da mu damo talentovane i kvalitetne igrače", izjavio je Gvardiola za madridski portal Relevo.

Mićel je u Đironu došao jula 2021. i dosad je u 111 utakmica u kojima je vodio tim ostvario 56 pobeda, 22 remija i 33 poraza. U prvoj sezoni pod njegovom komandom ekipa se kroz plej-of Segunde plasirala u najjači rang španskog fudbala, potom je završila kao deseta na tabeli, a trenutno deli prvo mesto sa Real Madridom.



tagovi

PrimeraĐirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara