Bo Henriksen (Reuters)
Bo Henriksen (Reuters)

Midtjilandov trener: Ekstremno smo nesrećni, bolji smo od Zvezde u većini parametara, proći ćemo dalje

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 10:06

Bo Henriksen smatra da bi njegov tim pobedio srpskog šampiona da se opet susretnu

Crvena zvezda se iz Danske vratila sa velikim bodom. A malo je falilo da se vrati i sa maksimalna tri... Srpski šampion je protiv Midtjilanda vodio do 78. minuta, imao i kasnije odličnu šansu preko Dionija za drugi gol i pobedu pa utisak mora biti pozitivan. Uostalom, Zvezda je i dalje prva u grupi bez poraza.

Takođe, istina je da Zvezda igrom nije dominirala i da je Midtjiland imao dobre šanse i tri puta pogađao okvir gola. Zbog toga valjda i vlada nezadovoljstvo u domaćem taboru posle konačnih 1:1. Trener danskog vicešampion Bo Henriksen je bio prilično neraspoložen posle utakmice.

Izabrane vesti

„Mislim da smo igrali jako dobro. Pogotovo u prvom poluvremenu. U većini parametara fudbalske igre smo pokazali da smo bolji od Crvene zvezde“.

On smatra da je njegov tim zaslužio više od dva osvojena boda do sada.

„Osećam da smo ekstremno nesrećni u dosadašnjem delu Lige Evrope. Treba reći da nemamo sportske sreće. Pogotovo nismo sreće u utakmicama na svom terenu. Zapravo, te mečeve protiv Ludogoreca i Crvene zvezde smo odigrali prilično impresivno. Da nam je sada prilika da opet igramo protiv Zvezde ili Ludogoreca, uveren sam da bismo ih pobedili“, rekao je Henriksen.

Danac je optimista da će se sve okrenuti do kraja grupe.

„Nisam slep. Vidimo gde se nalazimo na tabeli i da smo četiri, odnosno pet bodova iza pozicija koje vode u nokaut fazu takmičenja. Potrebne su nam makar tri pobede da bismo prošli dalje i to je zadatak koji je pred nama. U nekom trenutku će nam se sve vratiti. Ubeđen sam u to. Problem je što bismo u nekim momentima utakmica morali da budemo malo više cinični na protivničkoj polovini. Ipak, ako nastavimo da igramo ovako, verovatno ćemo se plasirati u osmini finala Lige Evrope“.

Posebno je pohvalio mladog napadača Viktora Linda.

„Rekao sam mu i pre meče da nam je sve teže da ga držimo van prve postave. On je odgovorio: ’To i jeste poenta!’ Puca od samopouzdanja i veruje da može da napravi čuda na terenu ako dobije šansu. Moraćemo da razmotrimo neke stvari u budućnosti“, rekao je Henriksen.

Danski trener je očigledno zadovoljan svime osim rezultatima. Za dva nedelje na Marakani će imati priliku da dokaže svoje tvrdnje.


tagovi

Bo HenriksenMidtjiland

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara