Sulejmani (© Star sport)
Sulejmani (© Star sport)

Miki je veliki: Sulejmani produžio ugovor sa Jang Bojsom

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.08.20. | 11:52

Još dve godine u Bernu

Sva napredvidivost fudbala mogla se videti na primeru Jang Bojsa i Miralema Sulejmanija. Dugo je prvak Švajcarske gledao u leđa Sankt Galenu, pitanje je bilo da li će odbraniti titulu, ali kad je bivši reprezentativac Srbije pogurao klub iz Berna ka prvom mestu automatski promenio i njegov status.

Pre samo mesec dana sam Sulejmani je govorio kako ponude za nastavak saradnje nema, trener Žerardo Sonane najavio rastanak, ali kad su čelnici shvatili koliko im popularni Miki znači predomislili su se i brzopotezno skinuli tu temu s dnevnog reda.

Izabrane vesti

Sportski direktor Kristof Špiher objavio je da je ugovor sa Sulejmanijem produžen na još dve godine, tako da će levokrilni vezista ostatI na stadionu Švajcarska do leta 2022. Uprava se predomislila pošto je u ključnom delu sezone bivši igrač Partizana, Herenvena, Ajaksa i Benfike počeo da deli asistencije i daje golove, čime je pokazao da je na najbolji način preborodio krizni period uslovljen povredom.

Na kraju krajeva, Miralem Sulejmani je dosad za Jang Bojsa postigao 43 i namestio 47 golova, doprineo osvajanju tri vezane titule prvaka, imaće priliku da kolekciju uveća 30. avgusta, u finalu kupa, prethodno mora da se odluči da li će mu na crtu Bazel ili Vintertur.

Za razliku od Sulejmanija, napadač Gijom Oro neće igrati za Jang Bojs naredne sezone, pošto nije ni dobio ponudu za nastavak saradnje.



tagovi

Jang BojsMiralem SulejmaniLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara