Brajan Kristante (Reuters)
Brajan Kristante (Reuters)

Milan ima novu ideju za Kesijevu zamenu: Njihovo dete koje je već bilo u toj ulozi

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.05.22. | 14:34

Rosonerima je pojačanje u srcu veznog reda porioritet

Još mali korak deli Milan od šampionske titule posle 11 godina posle čega kluba čekaju veliki izazovi van terena.

Kada se sezona završi, Milan će dobiti novi vlasnike. Iako je delovalo da je bahreinski Investkorp dogovorio kupovinu kluba od američkog fonda Eliot, u trku su ušli novi Amerikanci (kompanija Redbird) sa jačom ponudom i sada je potpuno neizvesno u čije ruke će da padne sedmostruki prvak Evrope. Dok se saga oko prodaje kluba ne završi, aktuelni vlasnici su dali odrešene ruke sportskom sektoru na čelu sa Paolom Maldinijem da se bavi prelaznim rokom.

Izabrane vesti

Milan je već dogovorio dolaske Lilovog štopera Svena Botmana i Liverpulovog napadača Divoka Origija koji stiže bez obeštećenja. Ali jedan od prioriteta Rosonera će biti jačanje veznog reda. Frank Kesi je odbio ponudu za novi ugovor i odlazi kao slobodan igrač, a godinu dana ranije će biti okončana i pozajmica Bakajoka iz Čelsija koji je razočarao. Kesi je već godinama srce Milanovog veznog reda i uprkos amplitudama u formi ove sezone, u poslednjim utakmicama je bio jedan od najboljih i najvažnijih igrača Piolijevog tima.

Odavno se Renato Sančez iz Lila pominje kao Kesijev naslednik ali i dalje nema dogovora sa francuskim klubom oko cene. Sada se pojavila i nova opcija. Gazeta danas ekskluzivno otkriva da Milan razmišlja o povratku Brajana Kristantea.

On je ponikao u klubu, sa 16 godina postao najmlađi Milanov debitant u Ligi šampiojna, ali za tri sezone u prvom timu je upisao tek pet utakmica. Prodat je Benfiki za 6.000.000 evra, ni tamo se nije proslavio pa je odlazio na pozajmice u Palermo, Peskaru i Atalantu koja ga je otkupila posle godinu i po dana za 9.500.000 evra. U Bergamu se afirmisao pod komandnom palicom Đanpjera Gasperinija i bio deo one plejade mladih talenata sa Kaldarom, Kontijem, Galjardinijem, Kesijem oko kojih su se otimali veliki italijanski klubovi.

Upravo posle odlaska Kesija u Milan je zaigrao na poziciji koju je do tada pokrivao vezista iz Obale Slonovače i fudbalski je eksplodirao. Roma ga je kupila za 22.000.000 evra plus bonuse i kod Murinja je nezamenjiv u veznom redu. Vučica nije planirala prodaju Kristantea ali Milan će ih testirati ovog leta i veruje da bi 25.000.000 evra bilo dovoljno Rosonerima da vrate svoje dete. Maldini je već stupio u kontakt sa Kristanteovim agentom kako bi se raspitao o uslovima pod kojima bi igrač mogao da dođe.

Rosonerima odgovara i što se Kristante vodi kao igrač ponikao u klubu pa na spisku licenciranih igrača za Ligu šampiona ne bi zauzimao mesto na A listi. Mogućnost da zaigra sa Milanom u Ligi šampiona je verovatno primamljivija italijanskom reprezentativcu nego da ostane u Romi. Čak i slučaju dolaska Renata Sančeza nije isključeno da Milan dovede Kristantea jer im je potrebna šira rotacija u veznom redu gde su trenutno za sledeću sezonu sigurni jedino Tonali, Benaser i Krunić.

Ako ne dovede Sančeza ili Kristantea, Milan ima još jednu alternativu. Reč je o Tomazu Pobegi koji je ostavio odličan utisak na pozajmici u Torinu i mogao bi da dobije šansu kod Piolija od leta.


tagovi

Brajan KristanteLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Milan
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara