Radost igrača Miljonariosa (©AFP)
Radost igrača Miljonariosa (©AFP)

Miljonarios overava plasman u Kaliju, Amerika čeka spasioca

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.04.22. | 22:35

Kolumbija 1: Sastav iz Bogote bi pobedom nad Đavolima osigurao prolaz u narednu fazu Aperture, dok domaćin radi na povratku trenera Gimaraisa

Stadion Paskal Gerero noćas (00.30) će biti poprište najatraktivnijeg duela 14. kola kolumbijske Aperture između dva kluba iz grupe G7, Amerike iz Kalija i Miljonariosa. Štaviše, to su dva kluba koja dele drugo mesto na listi večnih šamiona sa po 15 titula. Zbog trenutne situacije u kojoj se timovi nalaze, s jedne strane, eventualnom pobedom Miljonarios bi uspeo da obezbedi ne samo vođstvo već i bodove koji bi mu obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja, a sa druge strane, Đavoli koji su u prošlom kolu poraženi od Tolime u gostima, sada su i zvanično ostali bez trenera, na poziciji daleko od kvalifikacione zone.

Posle odlaska Huana Karlosa Osorija sa mesta tehničkog direktora Amerike iz Kaija, čelnici tima krenuli su u potragu za novim strategom, koji po trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi, neće imati nimalo lak zadatak da Đavole dovede do pozicija koje vode u narednu fazu takmienja.

Izabrane vesti

Sve ukazuje da će za navijače Amerike uslediti dugo očekivani povratak naturalizovanog Kostarikanca rođenog u Brazilu Alešandrea Gimaraisa, koji je već vodio tim u drugoj polovini 2019. do početka pandemije 2020. godine, kada je Crveni tim iz Kalija poslednji put postao šampion. Govori se da već postoji usmeni dogovor sa Gimaraisom do juna 2023. godine, a sledeće nedelje očekuje se i njegov zvaničan poptis, kojim bi započeo drugi mandat među Đavolima.

Govoriti o ovim timovima, znači misliti na velike, istorijske, tradicionalne i pobedničke klubove, sa ogromnim navijačkim grupama koji znaju šta znači nositi veliki broj šampionskih zvezda na svom grbu. Zato, kad god se međusobno sukobe, deo zemlje je paralisan.

00.30: (2,90) Amerika Kali (2,85) Miljonarios (2,60)

Pozicija u kojoj se nalaze Đavoli nije baš najbolja. Pored toga što su van kvalifikacionih mesta, zauzimaju tek 14. mesto sa 15 bodova, a ostali su i bez glavnog stratega. Privremeno rešenje čelnici Amerike našli su u Pompiliju Paezu, treneru nižih kategorija. Uzimajući u obzir trenutnu situaciju i šest preostalih utakmica do kraja ligaškog dela Aperture, Crveni đavoli nemaju drugu alternativu osim da osvoje tri boda. Ipak, Amerika koliko se god nalazila u nepodobnom položaju, dele je samo četiri boda od osmog i poslednjeg mesta koje vodi u eliminacionu fazu. Problem je što njeni rezultati ne daju veliku nadu u preokret ovog scenarija, jer joj u goste stiže Miljonarios.

Ekipa iz Bogote ima jednu od najboljih kampanja u dosadašnjem delu šamionata. Milioneri su jedan od vodećih timova sa 29 bodova, i imaju 10 bodova više od prvog tima van zone plasmana, odnosno njihova situacija je apsolutno na pravom putu. Plavi tim dobio je devet utakmica od 13 odigranih mečeva, pored dva remija i samo dva poraza. Ima jaku defanzivnu sposobnost i trenutno je sastav sa najboljim učinkom među svim timovima, sa samo četiri primljena gola.

Posle poraza od 1:0 u gostima od Independijente Medeljina, Miljonarios je ponovo pobedio u prošlom kolu, kada je na svom terenu ugostio Junior iz Barankilje, gde je ovoga puta on slavio minimalnim rezultatom. Predvođeni Albertom Gamerom, strategom koji već par godina donosi solidne rezultate, prestonički je tim odlučio da se fokusira na lokalno takmičenje. Kao i Amerika, i Miljonarios je ove sezone ostao bez plasmana u međunarodna takmičenja.

Za sada su Milioneri na trećem mestu, sa 29 bodova i gol razlikom +10, iza Deportes Tolime, koji je drugi, i Atletiko Nasionala, na prvom, ali su ova dva kluba već odigrala svoje mečeve u sklopu 14. kola i to je jedan od razloga da eventualnom pobedom izbije na čelnu poziciju. Ali i ne samo to, jer će pored penjanja na vrh tabele obezbediti ulaznicu u narednu fazu šampionata, čineći važan korak i ispunjavajući prvi zadatak, sa ogromnim iščekivanjem za navijače.

Amerika de Kali je pobedila u dve od poslednje tri utakmice kod kuće protiv Miljonariosa u Prvoj diviziji uz jedan poraz. Ali Đavoli su trenutno u veoma negativnom nizu od tri uzastopna poraza u ligi, a ako se to proširi i na preliminarnu rundu Kopa Sudamerikane, onda se ta cifra penje na pet mečeva bez pobede.

Miljonarios je izgubio samo jedno od poslednjih devet gostovanja u Primeri, uz pet pobeda i tri remija. Jedini poraz u pomenutom periodu pretrpeo je 23. marta protiv Independijente Medeljina 1:0.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KOLUMBIJA 1 - 14. KOLO

Subota

La Ekvidad - Deportivo Kali 0:0

Independijente Medeljin - Envigado 2:1 (1:0)

Deportivo Pereira - Deportes Tolima 0:2 (0:2)

Nedelja

Patriotas - Atletiko Nasional 0:2 (0:0)

Junior - Alijansa Petrolera 3:1 (2:1)

Agvilas - Jaguares /u toku/

Ponedeljak

00.30: (2,90) Amerika Kali (2,85) Miljonarios (2,60)

02.35: (1,33) Santa Fe (4,60) Union Magdalena (9,00)

23.00: (2,05) Kortulua (3,05) Deportivo Pasto (3,80)

Utorak

03.00: (2,10) Onse Kaldas (3,00) Bukaramanga (3,70)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Amerika KaliMiljonarios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara