Milojević o prvom mestu: Gledam samo sebe i moju ekipu, još je mnogo bodova u opticaju

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.24. | 21:36

“Biće teško u plej-ofu, odavno nije bilo ovoliko dobrih ekipa u našoj ligi”, istakao trener crveno-belih nakon pobede u Nišu (2:0)

Par dana kasnije nego što se tome nadala, ali Crvena zvezda je ponovo lider Mozzart Bet Superlige. Pobedom nad Radničkim na Čairu (2:0) iskoristila je poraz Partizana od Napretka i sa minus jedan otišla na plus dva u odnosu na večitog rivala.

Izabrane vesti

„Gledamo samo sebe, samo u svoje dvorište. U derbiju je bila naša dobra predstava, rekao sam i tada da smo bili bliži pobedi, nije se desilo. Ali od prvog dana mog povratka gledam samo svoj rad, svoju ekipu i ono što mi radimo, drugi me ne interesuju. Ima još dosta bodova u igri, brzo će plej-of, vidite kakve su ekipe u zoni plasmana u Evropu, svi su na bod-dva. Prvi put da kažem otkako sam se vratio, mnogo je veći kvalitet lige, ima mnogo dobrih ekipa i bodovi će se u plej-ofu teško osvajati”, istakao je šef stručnog štaba crveno-belih.

A onda malo i o utakmici, u kojoj je Gelor Kanga načeo rivala nakon pola sata igre, pobedu u finišu potvrdio Aleksandar Katai, ali je Milojević posebno istakao ulogu golmamna Glazera u prelomnim trenucima:

„Ja bih najpre čestitao Radničkom na dobroj igri i dobroj pripremi ove utakmice, s obzirom na sve okolnosti, posle odlaska trenera Trajkovića. To je veliki klub, sa velikom istorijom i on mora pronaći svoj put da se spasi. Očekivali smo tvrd Radnički sa niskim blokom, u formaciji 5-4-1, sa brzim igračima. Prvi put smo videli Belakovića na toj poziciji, gde je odlično čuvao Bukarija. Bili smo strpljivi, tražili prostore, znajući da možemo da imamo problem sa tranzicijom domaćina. Dali smo gol na vreme, dobro kontrolisali utakmicu, ali ključni detalj bila je odbrana Glazera kod šanse Smajlagića. Da smo tad primili gol, ko zna šta bi bilo. To je jedina greška koja nam se potkrala, ali to se dešava. Golom Kataija smo zaključali utakmicu, koja nije bila laka posle derbija, iz kojeg smo izašli možda i malo razočarani rezultatom. Nikad ni nije lako ovde u Nišu. Hvala navijačima i pozivam ih u što većem broju u nedelju protiv Radničkog iz Kragujevca, koji je istinski hit prvenstva.“

U ime niškog Radničkog na pres konferenciji govorio je Aleksandar Jovanović, sportski direktor u klubu, koji je predvodio ekipu pored klupe:

„Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi. Znali smo da su malo možda istroeni posle derbija, znali smo da ćemo imati mali broj šansi i da moramo da ih iskoristimo. Nismo uspeli u tome, žao mi je, svaki bod nam je bitan u borbi za opstanak, ali prva sledeća prilika je već u nedelju u Kruševcu sa novim trenerom.“

Na pitanje zašto je Radnički Zvezdi večeras dao svog najboljeg igrača fore, odnosno zašto u timu nije bilo Jusufa Bamidelea, Jovanović je odgovorio:

„On, Stajić i Petrović imaju po tri žuta kartona, odluka u klubu je bila da ih sačuvamo za nedelju i utakmicu protiv Napretka“-istakao je Jovanović i potvrdio da će novi trener Dejan Joksimović u četvrtak stići u Niš i preuzeti ekipu, a da će zvanično biti promovisan u petak.


tagovi

Vladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara