Aleksandar Mitrović ©Reuters
Aleksandar Mitrović ©Reuters

Mitar i Fulam pred prvim finalom, može li Barnli do velikog podviga na Old Trafordu?

Vreme čitanja: 5min | ned. 18.04.21. | 13:31

Londonski derbi na Emirejtsu, Arsenal bez Obamejanga dočekuje ekipu Skota Parkera na njegovom jubilarnom 100. meču na klupi Kolibaša

Čini se da će daleko više motiva u predstojećem londonskom derbiju imati fudbaleri Fulama. Četa sa Krejven Kotidža se grčevito bori za opstanak i s ozbirom na solidna izdanja Njukasla i Brajtona u poslednje vreme, moraće da ide na pobedu u svakom meču do kraja sezone. Vezala je ekipa Skota Parkera četiri poraza, pa će na gostovanju protiv Arsenala pokušati da prekine taj niz (14.30).

14.30: (1,78) Arsenal (3,50) Fulam (4,90)

Izabrane vesti

Borio se hrabro Fulam ove sezone, na momente pokazivao da zaista poseduje kvalitet za Premijer ligu, ali je često plaćao ceh zbog nedovoljno dobre realizacije. Uputili su Kotidžeri 376 šuteva ka protivničkim golovima ove sezone, što je deveti najbolji rezultat u prvenstvu, postigli su svega 24 pogotka. Iako se posle pobede na Enfildu (1:0) činilo da bi Parker i njegovi izabranici mogli u finišu sezone da izbore opstanak, usledila je serija od četiri poraza. Od Sitija je bio očekivan, ali su protiv Lidsa i Aston Vile fudbaleri Fulama mogli da se nadaju bodovima, do kojih ipak nisu došli. U minulom kolu su duboko u sudijskoj nadoknadi ostali bez bodova, pobedu je Vulvsima obezbedi Adama Traore. Ekipa koja se minule sezone vratila u najviši rang trenutno je prva ispod crte sa sedam bodova manje od Barnlija uz utakmicu više.

Dobra vest je da se Aleksandar Mitrović posle odličnih partija u dresu reprezentacije Srbije vratio u prvu postavu, postigao je i gol protiv Vile, pa ga treba očekivati u postavi i danas protiv Tobdžija. Tom Kerni i Terens Kongolo su optisani, dok bi Ademola Lukman trebalo da bude spreman za gostovanje na Emirejtsu.

Arsenal je nastavio da razočarava u Premijer ligi, deveti je na tabeli, četiri boda iza Evertona i čak deset ispod mesta koje vodi u Ligu šampiona. Zbog svega, Mikel Arteta je pred finiš sezone kao prioritet postavio osvajanje trofeja u Ligi Evrope, gde u polufinalu igra protiv Viljareala. Vezali su Guneri dva trijumfa, najpre su u okviru prvenstva savladali Šefild (3:0), a potom su u revanš meču četvrtfinala drugog najkvalitetnijeg klupskog takmičenja pod okriljem UEFA razbili Slaviju u Pragu (4:0). Aleksandre Lakazet je u izvrsnoj formi, na minula dva susreta postigao je četiri pogotka.

Kada je kadrovska situacija u timu iz Severnog Londona u pitanju, Pjer Emerik Obamejan se još uvek oporavlja od malarije, a zbog povreda nema ni Kirana Tirnija i Davida Luiza. Martin Edegard se muči sa člankom, pa je procena da neće biti spreman za duel sa Kotidžerima.

Arsenal je bio ubedljiv u prvom delu sezone, slavio je sa 3:0 na gostovanju, a u seriji je od šest vezanih pobeda u duelima sa Fulamom. Kolibaši su poslednji put nadigrali Arsenal još 2012. godine, a kao gosti još uvek čekaju na trijumf.


Nešto kasnije na travnatu podlogu Old Traforda izlaze fudbaleri Mančester junajteda i Barnlija (17.00). Đavoli su u sjajnoj seriji u Premijer ligi, 11 mečeva bez poraza, vezali su četiri pobede, dok je Barnli u krizi i na poslednjih pet mečeva je slavio samo jednom. Ekipa Ole Gunara Solskjera želi da se približi gradskom rivalu na vrhu na osam bodova, dok su Klaretsi ugrozili svoj status u elitnom rangu, ali situacija još uvek nije alarmantna.

Mančester junajted se plasirao u polufinale Lige Evrope, gde će ukrstiti koplja sa Romom. Biće to prilika za Đavole da se konačno dokopaju trofeja, ali ne žele ni u prvenstvu da odustanu od trke za prvim mestom, posebno jer je Siti počeo da posustaje zbog sve težeg rasporeda. Dokazali su se Solskjerovi puleni kao eksperti za vraćanje iz mrtvih, pa su u čak devet navrata ove sezone uspeli da slave nakon što su prvo bili u zaostatku. Na korak su od rekorda šampionata, koji je Njukasl postavio pre gotovo dve decenije (10).

Ekipa Šona Dajša je nakon pobede nad Evertonom pred reprezentativnu pauzu (2:1) po povratku sa iste pretrpela poraze od Sautemptona (2:3) i Njukasla (1:3). Ipak, Barnli može da se pohvali sjajnim rezultatima na Teatru snova u poslednje vreme, kako je na četiri minula gostovanja ostao neporažen. Jedini tim koji je na pet vezanih mečeva na stadionu Junajteda nije pretrpeo poraz je Čelsi, koji je u periodu od 1994. do 1998. godine vezao šest susreta bez neuspeha.

17.00: (1,37) Mančester Junajted (4,80) Barnli (8,50)

Kada su sastavi u pitanju, nastup Markusa Rašforda je pod znakom pitanja. Napadač ima problema sa stopalom i propustio je trening minule srede i presedeo duel sa Granadom u Ligi Evrope na klupi. Ponovo će biti procenjeno njegovo stanje pred sam meč, ali pitanje je da li će Solskjer rizikovati, za očekivati je da počne meč na klupi. Hari Megvajer, Luk Šo i Skot Mektomini su propustili pomenuti duel zbog suspenzija. Van stroja su Entoni Marsijal i Fil Džouns, dok bi u tim mogao da se vrati Erik Baji, prvi put posle mesec dana pauze.

Sa druge strane bojazan u Barnliju je da bi Nik Poup mogao da propusti i ovaj duel, dok je pod znakom pitanja i nastupa Dvajta Meknila. Bez ovog dvojca šanse tima sa Tarf Mura biće značajno manje. Ešli Barns, Robi Brejdi i Kevin Long su već neko vreme van ekipe.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Petak

Everton - Totenhem 2:2 (1:1)

/Sigurdson 31 penal, 62 – Kejn 27, 69/

Subota

Njukasl - Vest Hem 3:2 (2:0)

/Diop 36 ag, Žoelinton 41, Vilok 82 - Diop 73, Lingard 80 pen/

Vulverhempton - Šefild Junajted 1:0 (0:0)

/Vilijan Žoze 59/

Nedelja

14.30: (1,78) Arsenal (3,50) Fulam (4,90)

17.00: (1,37) Mančester Junajted (4,80) Barnli (8,50)

Ponedeljak

21.00: (4,60) Lids (3,70) Liverpul (1,77)

Utorak

21.00: (1,58) Čelsi (3,80) Brajton (6,50)

Sreda

21.15: (8,50) Aston Vila (4,50) Mančester Siti (1,40)

Četvrtak

21.00: (1,60) Lester (3,80) VBA (6,00)

Odloženo

Sautempton – Kristal Palas

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaAleksandar MitrovićAleksandre LakazetOle Gunar SolskjerMikel ArtetaŠon Dajš

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara