Slavlje fudbalera Fulama (Reuters)
Slavlje fudbalera Fulama (Reuters)

Mitar i Solomon bi mogli da budu ubitačan tandem: Fulam u četvrtfinalu FA kupa, Lester izvisio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.02.23. | 22:46

Srpski golgeter se vratio posle povrede i namestio gol sjajnom Izraelcu, drugoligaš Blekbern izbacio Lisice

Nastavlja Fulam da pomera granice ove sezone. Pred njen početak primarni cilj je bio opstanak u Premijer ligi, a ne samo da je londonski klub šestoplasirani na tabeli elitnog ranga, već je od večeras obezbedio mesto i među osam najboljih timova FA kupa! Ekipi Marka Silve pripao je premijerligaški okršaj protiv Lidsa na Krejven Kotidžu u kojem je Saša Lukić odigrao svih 90, a Aleksandar Mitrović nakon povrede na terenu proveo 69. minuta - 2:0.

Nije prvi put ove sezone da Žoao Paljinja postiže spektakularne golove, a baš jednim takvim načeo je Jorkširce sredinom prvog poluvremena. Međutim, nije strela Portugalca sa preko 25 metara predstavljala jedini atraktivan gol na večerašnjem meču. Manor Solomon preslikao je kiflu iz prethodnog duela protiv Vulverhemptona, a način na koji su on i rekovalescent Mitrović odigrali dupli pas sugeriše da bi u nastavku Premijer lige mogli da čine ubitačan tandem. Odložio je Srbin loptu Izraelcu i pomogao mu da bude strelac i na četvrtom uzastopnom meču. Za razliku od prethodna tri tokom kojih je ulazio sa klupe, ovoga puta igrao je od starta.

Izabrane vesti

Dve utakmice propustio je Mitrović zbog problema sa zadnjom ložom, a večeras je osim asistencije u prvom poluvremenu bio blizu da iznudi jedanaesterac, a u drugom je čak zatresao mrežu, ali mu je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Nije Lids nadigran na Kotidžu, naprotiv. Imao je gostujući sastav svoje prilike, uputio duplo više udaraca, što ka golu, što u okvir, a najbliži izjednačenju bio je u smiraj prvog dela kada je Žoržinjo Ruter iz neposredne blizine pogodio stativu. Nešto pre gola Palinje iz 21. minuta, Krajsensio Samervil je pogodio iz ofsajda, a igrači Lidsa su tražili penal i nekih 15-ak minuta pre kraja, ali bez uspeha.

Ova pobeda, kao i činjenica da se Mitrović vratio u odličnoj energiji, odnosno da je serija nepobedivosti produžena na sedam utakmica garantuje sjajno raspoloženje Fulama za predstojeći mali londonski derbi 6. marta protiv Brentforda.

Budući da su večeras Brajton i Mančester Siti eliminisali Stouk, odnosno Bristol, jedini premijerligaš koji je razočarao jeste Lester. Lisice su poklekle protiv Blekburna u duelu u kojem su konstantno bile u zaostatku. Dolan ih je načeo u 33. minutu, Šmodiš stavio u još težu situaciju početkom drugog dela, a domaćina koji je igrao u poprilično respektabilnom sastavu (ako izuzememo povrede Tilemansa i Medisona), pokušavao je da vuče Keleči Ihenačo. Njegov pogodak iz 67. minuta prepolovio je zaostatak, a tik pred istek 90, Nigerijac je opasno zapretio sa kapice šesnaesterca. Golman Ajnsli Pirs zaustavio je udarac i tako poslao svoj tim u četvrtfinale najstarijeg fudbalskog takmičenja na planeti.

ENGLESKA, FA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Stouk - Brajton 0:1 (0:1)

/Ferguson 30/

Lester - Blekburn 1:2 (0:1)

/Ihenačo 67 - Dolan 33, Šmodiš 52/

Fulam - Lids 2:0 (1:0)

/Palinja 21, Solomon 56/

Bristol Siti - Mančester Siti 0:3 (0:1)

/Foden 7, 74, De Brujne 81/

Sreda

20.15: (1,33) Sautempton (5,20) Grimzbi (9,00)

20.30: (1,30) Barnli (5,50) Flitvud (10,0)

20.45: (1,65) Mančester Junajted (3,70) Vest Hem (5,70)

20.55: (4,30) Šefild Junajted (3,60) Totenhem (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FA kupFulamAleksandar MitrovićŽoao PaljinjaManor Solomon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara