Ergelaš u Ivanjici (© FK Novi Pazar)
Ergelaš u Ivanjici (© FK Novi Pazar)

Mitar okrenuo nišan ka Novom Sadu: Kad niko nije verovao u nas, mi jesmo

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.08.22. | 16:51

Ergelaš motivisan posle prvenca u dresu Novog Pazara

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Dan pre polaska za Novi Sad, gde ih očekuje duel osmog kola Mozzart Bet Superlige protiv novajlije Mladosti GAT-a, Pazarci planiraju da produže seriju i prvi put u klupskoj istoriji vežu pet pobeda u elitnom takmičenju.

Izabrane vesti

Krilo Plavih Mitar Ergelaš biće u petak uveče (18.00) na terenu koji dobro poznaje, na samo 45 kilometara od rodne Rume. Poštuje rivala, raduje se susretu sa dvojicom prijatelja, ali zrači optimizmom. 

Volim što dolazim u Novi Sad. Tamo sam i počeo da treniram fudbal, u Vojvodini. Volim taj grad, ali nadam se pobedi. Što se predstojećeg rivala tiče, pripreme na Zlatiboru obavili smo u istom terminu. Gledao sam nekoliko njihovih utakmica. Stvarno su dobra ekipa. Imam tamo i dvojicu drugara na pozajmici iz Crvene zvezde. Drago mi je što ću ponovo da vidim Iliju Babića i Andriju Radulovića", kaže za Mozzartsport jedan od tvoraca pazarske pobede nad Napretkom (2:1) u prošlom kolu.

Atraktivnim volej udarcem upisao se u strelce protiv Kruševljana i krunisao asistenciju dugogodišnjeg saigrača Bojice Nikčevića, s kojim je prethodno delio svlačionicu i na Banovom brdu. Simpatizeri najprijatenijeg iznenađenja prvenstva veruju da će Ergelašov nišan u nastavku sezone biti naštelovan kao i tokom letnjih priprema.

Drago mi je zbog prvenca u dresu Pazara u zvaničnim mečevima, ali draža su mi tri boda. Prioritet su mi pobede, a golovi će da dođu. I oni su plod dorade na treninzima. Ne kaže se džabe da kako se trenira tako se i igra“, mudro zbori momak sa tek navršenih 20 leta.

Još uvek je oštra slika od pre pet dana, kada je u 40. minutu nadmudrio čuvara mreže Čarapana Nikolu Petrića.        

Video sam kako teče akcija, takođe i prazan prostor na drugoj stativi. Krenuo sam da trčim i viknuo Bojici – „druga“! I došla je na drugu... Zahvatio sam loptu onako kako sam hteo i ušla je, hvala bogu", vraća film Ergelaš.

Poraz od Čukaričkog (1:2) na Džaizkoin areni propustio je zbog činjenice da su ga upravo Brđani pozajmili Pazarcima do kraja sezone, dok ga je stomačni virus izbacio iz tima koji je slavio protiv TSC-a u Bačkoj Topoli (1:0). U ostalih pet mečeva je igrao, od toga četiri puta kao starter.

„Drago mi je što imamo četiri uzastopne pobede, ali želimo da i dalje pobeđujemo. Ako nastavimo da se ovako odnosimo prema obavezama, mislim da će sve da bude kako treba. Gotovo da niko nije u nas verovao, ali mi smo verovali u sebe. Na pripremama smo i nagovestili da možemo da igramo dobar fudbal“, završava priču ofanzivni pazarski adut sa bokova Mitar Ergelaš.


 


tagovi

Mitar ErgelašMozzart Bet SuperligaFK Novi PazarNovi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara