Aleksandar Mitrović (©Starsport)
Aleksandar Mitrović (©Starsport)

Mitrović i Tadić: Morali smo da pobedimo

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 23:15

Srpski reprezentativci žale zbog promašenih šansi u Budimpešti

Ni drugi put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. Srbija nije uspela da pobedi Mađarsku. Posle 2:1 u Beogradu, istim rezultatom rival je slavio u Budimpešti.

Rezultat je iz prvog poluvremena, a u taboru Orlova žale za propuštenim prilikama iz drugog dela meča, kada su Aleksandru Mitroviću poništena dva gola zbog ofsajda, a dvaput je stativa bila saveznik domaćinima.

Izabrane vesti

Porazom na stadionu Ferenc Puškaš reprezentativci Srbije došli su u situaciju da u utorak u Beogradu (20.45) moraju da savladaju Crnu Goru, koja ima dva boda manje od naše selekcije, ali i utakmicu manje.

"Još su vruće glave, težak poraz. I sada i prošlu utakmicu protiv njih smo odigrali dovoljno dobro da pobedimo, ali malo nam je falilo sportske sreće, lopta nije htela u gol, oni su iz dva šuta dali dva gola, što je teško da se nadoknadi. Bože moj, idemo dalje. Čeka nas jako bitna utakmica, sve zavisi od nas, igramo na našem stadionu i nadam se da ćemo imati podršku publike", izjavio je Mitrović odmah posle utakmice u Budimpešti za RTS.

Govorio je potom i po izlasku iz svlačionice.

"Teška noć, ali imamo još jednu bitnu utakmicu za par dana i nemamo mnogo vremena da žalimo. Na nama je da se što bolje odmorimo i spremimo za sigurno jednu od najbitnijih utakmica ove reprezentacije".

U dva navrata tokom drugom poluvremena Mitroviću je poništen gol zbog ofsajda.

"Ne znam, nisam siguran, jesam ja bio u ofsajdu ili Sergej ili Duća? Verovatno su bili neki milimetri, nekada moraš imati te sportske sreće. Mi večeras nismo".

Kapiten Dušan Tadić je bio još direktniji i konstatovao da je Srbija morala da pobedi Mađarsku.

"Mnogo smo kvalitetniji od mađarske ekipe, morali smo da ih pobedimo. Imali smo dosta prilika u drugom poluvremenu, nismo ih iskoristili. Desilo se šta se desilo, nije trebalo da se desi, ali imamo dva finala pred nama, moramo da ih pobedimo", istakao je Tadić pred kamerom RTS.

Nešto kasnije kapiten je govorio i pred odlazak sa stadiona.

"Vrlo je jasno: mora da se pobedi Crna Gora. Možda i bolje tako, nismo najbolji kada kalkulišemo, tako je bilo i onda protiv Portugala. Sada nema kalkulacija, moraju da se pobede ove dve utakmice i to je to. Definitivno moramo da odigramo bolje, moramo da preuzmemo odgovornost i prođemo. Moramo da budemo kao ubice kada se nađemo pred golom, da iz tri-četiri šanse bude jedan ili dva gola", smatra Tadić.

Srbiji su do kraja kvalifikacija ostali dueli sa Crnom Gorom u utorak u Beogradu i Bugarskom, 19. novembra, takođe na domaćem terenu.



tagovi

Orlovifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara