Aleksandar Mitrović posle gola (©Reuters)
Aleksandar Mitrović posle gola (©Reuters)

Mitrović kao niko drugi u engleskom fudbalu od starta prošle sezone - 50. gol za bod protiv Bornmuta

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.10.22. | 17:57

Srpski napadač napravio nešto što ni jedan drugi igrač u svim rangovima takmičenja na Ostrvu nije

Vratio se Aleksandar Mitrović - vratili su se i golovi. Možda i više od boda protiv Bornmuta na Krejven Kotidžu (2:2) sve u Fulamu obradovaće to što se najbolji igrač vratio ne samo na teren već i u startnu postavu tako brzo, s obzirom da inicijalne prognoze tokom proteklih dana nisu bile uopšte tako optimistične. Mitrović ne samo da je zaigrao od početka, već je bio strelac drugog gola za Fulam kojim je doneo novi bod za miran boravak na sredini tabele.

Odmah se vidi razlika u igri Kolibara kada je srpski napadač u protivničkom kaznenom prostoru. Ne samo što je Fulam opasniji, već i ostali dobijaju širinu koje prosto nema kada je Mitrović van. To se najbolje videlo u porazu od Vest Hema prošlog vikenda kada je ekipa Marka Silve na kraju pretrpela težak poraz, a da je srpska "devetka" tada igrala pitanje je da li bi Čekićari na kraju slavili sa 4:1...

Izabrane vesti

Mitrović je novim golom u Premijer ligi nastavio da pomera granice! Naime, osim što je stigao do svog sedmog pogotka u ovih deset kola, upisao je i jubliarni 50. gol od starta prošle sezone! On je prvi i dugo će biti jedini – pitanje je da li će ga neko stići uopšte do maja – igrač u svim rangovima ostrvskog fudbala sa 50 recki i u poslednjih godinu i kusur! Iza njega su Vil Kin iz Vigana i Dominik Solanke iz Bornmuta sa po 31 golom, dok su Ben Brereton Dijaz iz Blekburna i Ros Stjuart iz Sanderlenda na po 29 pogodaka. Ostali su daleko ispod...

Fulam ima za čim da žali ovog subotnjeg popodneva. Dobro je što je uopšte stigao do boda s obzirom na to da je Bornmut dvaput vodio. Fulamu je snažan vetar u leđa dao Mitrovićev gol u 52. minutu, jer su svi krenuli u juriš ka kaznenom prostoru golmana Neta, pa je Bornmut dugo bio sabijen u svoju odbrambenu trećinu. Na kraju je 2:2 možda i najpravedniji rezultat, mada je Mitrović u 82. minutu mogao utakmicu da okrene naglavačke. Dobio je od Vilijana loptu na ivici kaznenog prostora, on se dobro snašao pored dvojice čuvara i uspeo da šutne slabijom, levom nogom pod prečku. Neto ga je ipak spremno čekao i sačuvao mrežu.

Mitar se za izjednačenje praktično izborio sam. Prvo je naterao Džefersona Lermu da ga obori u šesnaestercu, a onda je mimo nepisanog pravila da faulirani igrač ne izvodi kazneni udarac uzeo loptu i poslao Neta u suprotnu stranu od one koju je gađao. Najveću akciju publika na Krejven Kotidžu videla je u prvom delu utakmice kada je dominirao Dominik Solanke. Prvo golom u 2. minutu, onda i asistencijom za Lermu pred sam istek pola časa utakmice. U međuvremenu je Isa Diop doneo izjednačenje pošto je Andreas Pereira savršeno izveo korner. Pokupio je loptu i glavom je sproveo u mrežu.

Vulverhempton je uspeo na svom terenu da savlada Notingem Forest sa minimalnih 1:0 i ispliva iz zone ispadanja. Jedini gol na meču postigao je Ruben Neves u 56. minutu sa bele tačke. Dok su Vukovi izašli bar nakratko iz crvenog polja, Šumari su posle Lesterovog remija sa Kristal Palasom gurnuti na dno tabele Premijer lige.

PREMIJER LIGA – 11. KOLO

Petak

Brentford - Brajton 2:0 (1:0)

/Toni 27, 64pen/

Subota

Lester - Krital Palas 0:0

Fulam - Bornmut 2:2 (1:2)

/Diop 22, Mitrović 52 penal – Solanke 2, Lerma 29/

Vulverhempton - Notingem Forest 1:0 (0:0)

/Neves 56/

18.30: (1,50) Totenhem (4,20) Everton (6,75)

Nedelja

15.00: (4,80) Aston Vila (3,60) Čelsi (1,85)

15.00: (6,25) Lids (4,10) Arsenal (1,60)

15.00: (1,97) Mančester Junajted (3,50) Njuskasl (3,90)

15.00: (2,95) Sautempton (3,25) Vest Hem (2,45)

Nedelja

17.30: (4,20) Liverpul (3,80) Mančester Siti (1,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar MitrovićFulamDominik SolankeBornmutRuben NevesVulverhemptonNotingem Forest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara