Živković i Jan Mvila (©Reuters)
Živković i Jan Mvila (©Reuters)

Mnogo više vatre na tribinama nego na terenu: Veliki derbi Grčke po meri Panate i AEK-a (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 21:57

Bez golova u susretu PAOK - Olimpijakos

U sjajnoj formi nalaze se PAOK i Olimpijakos, a i pored toga što su neporaženi od 30. oktobra (prvi) i 3. novembra (drugi), nalaze se tek na deobi trećeg mesta grčke Superlige.

Međusobni duel u 21. kolu završen je bez golova, čime su nastavili svoje sjajne nizove nepobedivosti, ali ne i uspeli da se značajnije primaknu vodećem Panatinaikosu, koji je nešto ranije danas savladao Lamiju 2:0 i vratio se na pobednički kolosek nakon dva prvenstvena poraza i eliminacije iz Kupa.

Izabrane vesti

Istopila se prednost koju je dugo imala ekipa Ivana Jovanovića, pa je sada u najboljoj poziciji AEK, koji nakon četiri uzastopne pobede ima bod manje od trenutnog lidera, ali i meč manje. PAOK i Olimpijakos su na -5 u odnosu na Panatinaikos.

Veliki derbi u Solunu večeras je počeo sa zakašnjenjem zbog dima nakon uobičajene bakljade na stadionu Tumba. Ogroman broj pirotehike upalili su domaći navijači, ali na terenu je vatra izostala. Iako je PAOK imao više prilika, Olimpijakos je bio bliži pogotku.

Pokušaje Andrije Živkovića (igrao do 72. minuta) uspešno je zaustavljao raspoloženi Aleksandros Pashalakis, dok je sredinom prvog poluvremena njegov kolega na golu PAOK-a, Dominik Kotarski, imao saveznika u vidu prečke. Sjajno je šutirao Hames Rodrigez, ipak, za koji milimetar neprecizno. Ta šansa bila je i najbolja za crveno-bele u ovom meču.

S obzirom na Panatinaikosov silovit start sezone nije delovalo da će biti tako, ali čeka nas još mnogo uzbuđenja do kraja grčkog prvenstva. Velika četvrotka je u samo pet bodova razlike.



tagovi

OlimpijakosPAOKAndrija ŽivkovićGrčka 1PanatinaikosIvan Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara