Moguć hrvatski scenario u Beogradu: Dva derbija u četiri dana

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 10:05

Gotovo izvesno prvenstveni okršaj na programu 20. aprila, polufinale kupa četiri dana kasnije

Borba za što bolje startne pozicije na kraju osnovnog dela prvenstva Mozzart Bet Superlige i dalje traje. Najveća nedoumica je ko će kao osmoplasirani tim izbeći stres plej-auta i obezbediti još jedan duel sa najjačim srpskim timovima. Za tu poziciju apliciraju Napredak i Novi Pazar, nejasno je ko će imati blagu prednost u borbi za Evropu i ući u doigravanje sa četvrtog mesta.

Što se tiče vrha tabele mnogo toga je jasno. Partizan je kasnim pogotkom Aranđela Stojkovića i matematički obezbedio drugu poziciju i zadržao podnošljivi minus u odnosu na Crvenu zvezdu od četiri boda. Crveno-belima će biti potrebna još jedna pobeda protiv Radnika ili Železničara kako bi i matematički ostali na pol-poziciji.

Izabrane vesti

Niko ne sumnja u takav scenario što implicira da će 173. večiti derbi biti odigran u prvom kolu plej-ofa na stadionu Crvene zvezde. Taj duel trebalo bi da se odigra 20. aprila.

Biće to ključan duel u šampionskoj trci. Trijumf Partizana bi podigao temperaturu do tačke ključanja, dok bi Crvena zvezda pozitivnim rezultatom mogla već da stavi šampionski šampanjac u kiblu.

Mogao bi fudbalski april u Srbiji da bude prilično vruć. I da po "hrvatskom scenariju", gde su Hajduk i Dinamo dva puta ukrstili koplja za četiri dana, u Beogradu vidimo susrete Crvene zvezde i Partizana u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Jer posle 20. aprila i 173.večitog derbija crveno i crno-bele očekuju potencijalne obaveze u polufinalu Kupa Srbije četiri dana kasnije. Potrebno je prvo da timovi Vladana Milojevića i Igora Duljaja, opravdaju uloge favorita protiv Vršca, odnosno Voždovca.

U slučaju da se to desi večiti će biti učesnici žreba za polufinale Kupa Srbije. Neće biti povlašćenih, pa su šanse da se spoje kuglice sa imenima Crvene zvezde i Partizana prilično velike.

Poslednji put beogradski giganti sastali su se u polufinala Kupa u korona sezoni, 2020. godine. Tada su crno-beli slavili minimalnim rezultatom (1:0) pogotkom Bibrasa Natha u Humskoj. Međutim, kasnije im je viđen trofej iz ruku uzeo Nenad Lalatović kao trener Vojvodine.

Posle toga Crvena zvezda je dva puta u finalu kupa bila bolja od Partizana.


tagovi

Vladan MilojevićIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara