Mojze Ken
Mojze Ken

Mojze Ken na putu da precrta i četvrtu od pet najjačih liga Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 04:05

Italijanski napadač će u narednim danima pojačati madridski Atletiko

Nije veliki broj igrača koji mogu da se pohvale kako su igrali u svakoj od pet najjačih evropskih liga, a kako je krenuo, odabranom društvu bi do kraja karijere mogao da se pridruži i Mojze Ken.

Italijanski napadač na putu je da precrta i četvrto od pet najkvalitetnijih šampionata sa spiska pošto je nadomak transfera u Atletiko. Iako je trener Masimilijano Alegri na konferenciji posle meča sa Empolijem izjavio kako će uprava o Kenovom transferu doneti odluku u naredna tri dana, eksperti za fudbalsko tržište tvrde da je posao već zaključen i da će Italijan već koliko u ponedeljak doputovati u Madrid na lekarske preglede i potpis ugovora sa Atletikom.

Izabrane vesti

Tako će Ken na spisak klubova čije je dresove nosio dopisati i Atletiko, peti otkako je u seniorskom fudbalu debitovao za Juventus pre nešto više od sedam godina u Ligi šampiona. U Italiji je nastupao još za Veronu, u Francuskoj za Pari Sen Žermen, a u Engleskoj za Everton pre nego što ga je Juve ovog leta vratio sa Gudisona za 30.000.000 evra. U Madridu se pak neće zadržati previše, ostaće tek do kraja sezone, budući da je Atletiko sa Starom damom dogovorio šestomesečnu pozajmicu bez prava na otkup za koju će platiti 500.000 evra.

Isprva se spekulisalo da je Ken Atletikova zamena za Anhela Koreu na kojeg se nameračio Al Itihad, ali taj transfer daleko je od realizacije, a španski mediji tvrde da 23-godišnji napadač Juventusa na Metropolitano stiže da ponudi opciju više u drugom delu sezone tokom kojeg će ekipa Čola Simeonea igrati u Primeri, Ligi šampiona i Kupu kralja.

Iako Argentinac na raspolaganju već ima dvojicu klasičnih napadača u Alvaru Morati i Memfisu Depaju, te pomenutog Koreu, koji takođe može da odigra kao najistureniji, Ken se nije uplašio konkurencije, već je navodno insistirao na prelasku u Madrid, jer želi da pokuša da maksimalno iskoristi ukazanu priliku.

U Juventusu ionako sve manje računaju na njega, što potvrđuju tek 472 provedena minuta na terenu ove sezone tokom kojih nije uspeo nijednom da zatrese protivničke mreže.


tagovi

Atletiko MadridMojze KenZimski prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara