Igrači Ajaksa proslavljaju pogodak u Atini (©Reuters)
Igrači Ajaksa proslavljaju pogodak u Atini (©Reuters)

Može li Ajaks da pobedi fenjeraša ili će čovek iz Mančestera da preuzme tim?

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.10.23. | 09:57

Amsterdamersi gostuju Utrehtu u 9. kolu Eredivizije

Amsterdamski Ajaks se muči, pobedio je samo jednom ove sezone i sa pet bodova je stacioniran na 16. mestu u Erediviziji. U 9. kolu, međutim, velikan ima šansu da krene u akciju, jer će mu na put stati Utreht, koji je poslednji sa samo tri boda.

Oba nedeljna protivnika su se smatrala pretendentima za pozicije u Evropi, i možda čak i u borbi za titulu prvaka Holandije pre početka kampanje, ali na manje od četvrtine sezone situacija je potpuno drugačija jer se nalaze u zoni ispadanja. Situacija je gora za Utreht, koji je u osam kola izgubio sedam puta i "drži fenjer" sa svega tri poena. AFC je sakupio dva boda više, mada nije ništa bolji i srećniji.

Izabrane vesti

Amsterdamskom velikanu preostala su još dva fronta, ali navijači ni u kom slučaju ne mogu da se raduju, jer tridesetšestostruki šampion Holandije zaostaje za liderom PSV-om teško verovatnih 22 boda. U dosadašnjih šest susreta pobedio je samo na otvaranju novajliju Herakles sa 4:1, posle dva remija nije uspeo da se nosi protiv Tventea u porazu 1:3, a potom i Fajenorda (0:4) i neposredno pred internacionalnu pauzu protiv AZ Alkmara (1:2).

12.15: (4,20) Utreht (3,70) Ajaks (1,83)

Kopljanici ne igraju dobro ni u osnovnoj grupi Lige Evrope. Posle početnog remija sa francuskim Marseljom 3:3, uzela je ponovo samo bod u Grčkoj sa atinskim AEK-om (1:1).

"Pokušavamo da nađemo način da podignemo samopouzdanje. Ova situacija nikome nije laka i sve nas mnogo brine. Možda je pauza dobro došla i čvrsto se nadam da će sada biti samo bolje", rekao je trener Moris Stejn.

Međutim, prema mnogima, skupljaju se oblaci oko njegovog angažmana i moguće je da u slučaju daljeg neuspeha klub vrlo brzo raskine ugovor sa njim. Prema pisanju lista De Telegraaf, uprava je zainteresovana za Mičela van der Gaga, koji trenutno radi kao pomoćnik Eriku ten Hagu u slavnom Mančester Junajtedu.

"Ne bavim se ovim spekulacijama i samo sam koncentrisan na to da vratim Ajaks tamo gde mu je mesto", dodao je 49-godišnji Stejn.

Utreht je već na početku ove sezone izvršio promenu na trenerskom mestu. Doveo je Rona Jansa, koji je prethodnih godina uspešno vodio rivala Tvente kao zamenu za Danca Mihaela Silberbauera. Iako je njegov debi bio uspešan u trijumfu sa Heraklesom od 3:1, od tada njegovi puleni ređaju poraze. Loše su prošli protiv NEC-a (0:3), Almerea (0:2) i Volendama (0:1). Pored toga, Utreht je izgubio četiri uzastopna direktna susreta od svog predstojećeg rivala.

EREDIVIZIJA - 9. KOLO

Subota

PSV - Fortuna Sitard 3:1 (1:0)

RKC - Volendam 2:1 (1:0)

NEC - Almere 1:1 (0:1)

AZ Alkmar - Herenven 3:0 (1:0)

Fajenord - Vitese 4:0 (2:0)

Nedelja

12.15: (4,20) Utreht (3,70) Ajaks (1,83)

14.30: (2,35) Ekscelzior (3,45) Zvole (2,95)

14.30: (6,00) Herakles (4,10) Tvente (1,55)

16.45: (2,20) Go Ahed (3,45) Sparta (3,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaAjaksUtreht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara