Angelos Postekoglu (©Reuters)
Angelos Postekoglu (©Reuters)

Može li navijač da sruši voljeni tim i dostigne Šekspira?

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.09.23. | 13:19

Angelos Postekoglu sa Totenhemom, protiv "svog" Liverpula, juri rekord trenera Lestera iz 2017.

Totenhem i Liverpul staviće na kocku serije bez poraza u Premijer ligi kada se sukobe u derbiju 7. kola u večeras u severnom Londonu. Spursi su prošlog vikenda uzeli bod na Emiratima u remiju 2:2 sa mrskim protivnikom Arsenalom, dok su Redsi poslednji put savladali Lester sa 3:1 u Liga kupu sredinom sedmice.

Napravivši podvig koji niko od Antonija Kontea, Žozea Murinja ili Nuna Espirita Santa nije uspeo tokom nesrećnih mandata u Totenhemu, Angelos Postekoglu je napustio neprijateljsku teritoriju Tobdžija uzdignute glave. Pevci su četvrtoplasirani na tabeli i još neporaženi. Pevci bi takođe mogli da počnu ligu bez poraza posle uvodnih sedam utakmica tek treći put u svojoj istoriji, ali samo ako prežive dvoboj sa Redsima. Pod vođstvom novog šefa struke Spursa, koji je po priznanju navijač Liverpula odmalena, klub je sakupio 14 bodova uprkos promenjenoj ekipi u odnosu na tim koji se borio pod tri različita stratega prošle sezone i propustio da se domogne evropske pozornice.

Izabrane vesti

Sveukupni učinak londonskog tima je impresivan, ali su se dve osobe posebno istakle. Prošlo je samo nekoliko nedelja, ali rani znaci su dobri za novo napadačko partnerstvo Totenhema, pošto Džejms Medison i Son Heung Min izgledaju kao da igraju zajedno godinama. Uz svu pozitivu koja okružuje Spurse, koji su se dobro prilagodili životu bez Harija Kejna, Totenhem treba da se suoči sa samouverenim Liverpulom, koji je pobedio u pet od šest utakmica u Premijer ligi.

18.30: (2,95) Totenhem (3,70) Liverpul (2,40)

Totenhem je trenutno veoma zabavno gledati. Najgori strahovi mnogih navijača, a posebno neutralnih posmatrača, bio je taj da će dugogodišnji vrhunski tim da bude gurnut na niske grane Premijer lige. Nisu se obistinili. Upravo suprotno, jer su Pevci nesumnjivo jedno od pozitivnih iznenađenja dosadašnje kampanje. Uopšteno govoreći, ofanziva tima iz severnog Londona je do sada bila za primer. Isporučila je najmanje dva gola u svih šest mečeva Premijer lige.

Inače, Postekoglu ovog vikenda ima priliku da izjednači rekord Krega Šekspira iz Lestera 2017. koji je jedini u istoriji Premijer lige na početku svog mandata bio odgovoran za sedam ligaških susreta sa dva ili više golova svog tima.

Pored toga, Australijanac grškog porekla bi mogao da postane tek drugi trener Totenhema posle Antonija Kontea koji je počeo prvenstvenu kampanju sa sedam mečeva bez neuspeha. Da bi se to postiglo, međutim, fobija od Liverpula mora da bude stavljena pod kontrolu.

Uživajući u nizu od sedam trijumfa na svim turnirima, Liverpul je zbacio Totenhem sa drugog mesta na tabeli i ispred njega je samo nepogrešivi Mančester Siti. Sastav

Jirgena Klopa putuje na jug sa nizom od 19 utakmica bez poraza. Čini se da su Redsi vratili svoj duh i posle potpunog remonta veznog reda tokom leta, nova pojačanja Dominik Soboslaj, Alekis Mekalister i Vataru Endo su se lepo uklopila. Navalna linija je jedna od najjačih u ligi, a golovi su podeljeni oko petorke koju čine Mohamed Salah, Darvin Nunjez, Luis Dijaz, Diogo Žota i Kodi Gakpo.

Jirgen Klop, dakle, takođe može da bude veoma zadovoljan dosadašnjim učinkom svog tima ove sezone. Redsi su i dalje za petama braniocu titule Mančester Sitiju. Posle nerešenog duela 1:1 u prvom kolu na Stamford Bridžu protiv Čelsija, Liverpul je uspeo da pobedi u svih pet prethodnih mečeva Premijer lige. Ako se tu uračunaju uspeh na startu Lige Evrope protiv LASK-a i pobedu u trećem kolu Liga kupa protiv Lestera prošle srede, u statistici je sedam trijumfa zaredom.


Samopouzdanje je ogromno, a raspoloženje u klubu teško da može da bude bolje, pogotovo što nemački trener, za razliku od prošle godine, ponovo može da se osloni na određenu širinu u sastavu. Poboljšani "B tim", na primer, postigao je već pomenutu pobedu kod kuće od 3:1 protiv Lestera sredinom nedelje. Pojedini starteri su bili pošteđeni.

Međutim, čak i dodavanje nekoliko mladih u startnu postavu nije moglo da spreči Liverpul da se ove sezone ponovo suoči sa zaostatkom. Redsi su primili prvi gol na utakmici četvrti put zaredom, posmatrajući sva takmičenja, ali su u sva četiri slučaja napustili teren kao pobednici. Uvek je bilo 3:1 posle 90 minuta.

U takmičarskim susretima, Liverpul se susreo sa Totenhemom ukupno 181 put, zabeleživši 89 pobeda, naspram 48 slavlja Spursa i 44 remija. Nedavna forma Crvenih protiv Pevaca je veoma dobra.

Klopova ekipa nije izgubila od Totenhema od 2017. i od tada je pobedila u devet od 12 dvoboja, uključujući i finale Lige šampiona 2019. Prošle sezone, Liverpul je savladao Totenhem kod kuće i u gostima.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga


-------------------

PREMIJER LIGA - 7. KOLO

Subota

13.30: (2,55) Aston Vila (3,40) Brajton (2,70)

16.00: (6,00) Bornmut (4,10) Arsenal (1,55)

16.00: (1,63) Everton (3,80) Lids (5,70)

16.00: (1,57) Mančester Junajted (4,00) Kristal Palas (6,00)

16.00: (1,35) Njukasl (5,00) Barnli (9,00)

16.00: (1,43) Vest Hem (4,60) Šefild Junajted (7,25)

16.00: (8,50) Vulverhempton (4,90) Mančester Siti (1,37)

18.30: (2,95) Totenhem (3,70) Liverpul (2,40)

Nedelja

15.00: (2,85) Notingem (3,20) Brentford (2,75)

Ponedeljak

21.00: (3,90) Fulam (3,50) Čelsi (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulTotenhemPremijer ligaAngelos Postekoglu

Obaveštavaj me

Totenhem
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara