Mrkela: Ne jurimo napadača po svaku cenu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.08.18. | 08:56

Zvezdin operativac kaže da srpski šampion ima realne šanse za Ligu šampiona, posle 0:0 u Beogradu sa Salcburgom

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela mogao je da bude zadovoljan posle prvog meča plej-ofa Lige šampiona protiv Salcburga. Mreža crveno-belih ostala je netaknuta, pa će srpski šampiona put Austrije krenuti sa realnim šansama da se domogne fudbalskog raja. 
“Svaki rezultat u kojem ne primate gol na svom terenu je dobar. Znali smo i pre utakmice da će se sve rešavati u Salcburgu i ovo je samo prvo poluvreme. Milojević ke dobro analizirao protivnika i nije mu dozvolio da pokaže kvalitete. Sa druge strane, mi smo stvorili dve, tri dobre šanse i verujem da imamo dobre izglede da prođemo u Salcburgu. Čestitam igračima dali su sve od sebe i ispunili sve zahteve”

Da li vas je ovaj meč podsetio na onaj sa CSKA u Beogradu?
“Kada igrate protiv organizovanih ekipa koje imaju određene filozofije i mehanizme u igri, uvek je teško igrati i treba se dobro pripremiti. Slična utakmica kao protiv CSKA. To su ekipe koje imaju dobre igrače i znaju šta hoće. Zato je ključ da budemo maksimalno spremni i koncentrisani”

Izabrane vesti

Kako ocenjujete nastupa Žonatana Kafua?
“Ovo mu je bila prva utakmica. Vidi se da se radi o dobrom igrači, ali trebaće mu još malo ritma jer nije igrao u drugoj polovini prošle sezone. Znamo o kakvom igraču se radi I kada uđe u takmičarski ritam, biće pravi”.

Da li će Salcburg imati veći pritisak u revanšu?
“I oni su večeras igrali opreznije i sa dosta respekta. Ovakve utakmice se ne igraju, već pobeđuju jer je ulog veliki. Liga šampiona, dovoljno je reći. Verujem da će isto tako biti i u revanšu”.

Da li može da se očekuje dolazak novog napadača?
“Tražimo napadača, ali samo boljeg od onog što već imamo. Ne jurimo ga po svaku cenu”.

Šta je sa Vujadinom Savićem?
“Ima problem sa trbušnim zidom. Sutra ćemo znati nešto detaljnije”.

Foto: Starsport


tagovi

Mitar Mrkelakvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara