Adrijan Mutu i Mario Baloteli (©AFP)
Adrijan Mutu i Mario Baloteli (©AFP)

Na šta bi to ličilo? Adrijan Mutu na klupi, Mario Baloteli na terenu

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 10:14

Čelnici Rapida iz Bukurešta skovali ambiciozan plan, pored Italijana naciljali i Alena Halilovića

Jedan nekad, drugi danas. Pratile su kontroverze Adrijana Mutua tokom karijere, prate i Marija Balotelija gde god da se pojavi. I možemo samo da zamislimo šta bi bilo kada bi se zajedno našli u timu. U stvari možda i ne moramo da zamišljamo, jer bismo zapravo i mogli da ih vidimo u istom klubu, doduše, jednog pored terena, drugog na njemu.

Naime, na ovu ideju došli su čelnici Rapida iz Bukurešta, kluba u kojem je Mutu pre godinu dana nastavio trenersku karijeru. Kako piše rumunski GSP, jedan od vlasnika rumunskog velikana Dan Šucu skovao je ambiciozan plan za letnji prelazni rok koji između ostalog uključuje i dovođenje 32-godišnjeg italijanskog napadača.

Izabrane vesti

Često je Baloteli u poslednje vreme menjao sredine, samo u poslednjih pet sezona promenio je šest klubova i mada je ugovor vezan za švajcarski Sion i za narednu godinu, GSP piše da nije odbacio ideju o selidbi u Bukurešt. S tim da je strelac 14 golova za reprezentaciju Italije čelnicima Rapida postavio finansijski uslov: traži 1.000.000 evra po sezoni. 

Drugo ime na listi bukureštanskog kluba je rumunski fudbaler, talentovani vezista Katalin Kiržan koji nastupa za Arsenal. Ima 20 godina i za prvi tim londonskog kluba još nije debitovao, ali je ranije isticao kako mu je cilj da postane prvi što je zaigrao za Tobdžije i ujedno najmlađi iz svoje zemlje što je zaigrao u Premijer ligi.

Poslednji na listi – Alen Halilović, momak čija je karijera doživela sunovrat. Trenutno je bez kluba pošto se rastao sa Rijekom. Prethodno je nastupao za Reding, Birmingem, Herenven, Standard... Sada bi na podužu listu klubova čiji je dres nosio mogao da doda i Rapid.

Tim iz Bukurešta trenutno je peti u prvenstvu i dva kola pre kraja praktično se oprostio od plasmana u Evropu. Sa pomenutom trojicom, cilj je jasan – napad na titulu, četvrtu u istoriji kluba.


tagovi

Adrijan MutuMario BaloteliRapid BukureštAlen Halilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara