Na tri utakmice 15.500 navijača, na tri nijedan: Šćepovićev debi u startnih 11 pred praznim tribinama

Vreme čitanja: 4min | pet. 20.10.23. | 11:01

Gradski stadion treći put ove sezone zaključan po kazni

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Novi Pazar i Čukarički otvaraju danas 12. rundu Mozzart Bet Superlige (17.00, Arena Sport 1 Premium) u dobro im poznatom ambijentu kad se nađu jedni naspram drugih. Igraju li dva tima igraju u Pazaru, tribine često budu prazne zbog sankcija disciplinskih organa Fudbalskog saveza Srbije. Ako je adresa vojevanja Banovo brdo, onda nema kazne, ali nema ni publike. Ustvari, dođe nešto gledalaca, ali možete ih natenane prebrojati za minut ili dva. 

Izabrane vesti

Red je na novopazarski Gradski stadion, dakle – katanac. Osećao se u vazduhu, a zvanično je udaren dan pre dolaska Brđana. Ponašanja dela navijača Plavih u prethodnoj utakmici sa Vojvodinom nije prošlo nekažnjeno. Biće zaključavanja i kad početkom narednog meseca bude dolazio Partizan. Možda lokot bude poslužio u još pet navrata, s obzirom da u kazni postoji i uslov za narednih godinu dana. Iskreni ljubitelji fudbala se nadaju da neće, ali nanogica je tu i visi nad glavom…

Treći put ove sezone tribine pazarskog hrama fudbala biće nedostupne posetiocima iz istog razloga. Posle nula gledalaca protiv Radničkog iz Kragujevca (2:0) i IMT-a (3:4), gostovanja pančevačkog Železničara (1:0), Napretka (2:1) i Vojvodine (3:1) propratilo je ukupno 15.500 ljudi. Brojka za respekt, ali ostaće nepromenljiva nakon dolaska Čuke i Partizana. Čukarički je tokom takmičarske 2022/23, sredinom jula prošle godine, iskoristio činjenicu da Pazarci u međusobnom duelu nisu imali dodatni vetar u leđa, u spektakularnoj borbi slavio je sa 2:1.  

Nizale su se kazne Pazarcima od premijernog ulaska u elitno fudbalsko takmičenje 2011. godine. Ruku na srce, bilo ih je dosta i ranije. Uzelo bi vremena da se sve saberu i prostora da se nabroje. Klupski čelnici nekada bi negodovali, nekada ne. Mogli bismo na ovu temu naširoko, drugom prilikom. Devijacije u ponašanju odavno su postale sastavni deo sveta u kojem živimo, svojevrsna lična karta društva sa mnogo većim problema nego što su navijači Novog Pazara.

Dakle, trener Plavih Siniša Dobrašinović i njegovi momci neće u predvečerje okusiti pomoć "dvanaestog igrača". Moraće sami protiv crno-belih sa Banovog brda. Čukarički je trenutno četvrti na tabeli Mozzart Bet Superlige sa 16 bodova, dok Pazar na desetoj poziciji ima tri boda manje, uz utakmicu više.

"Očekujem dobru utakmicu. Probaćemo da nastavimo gde smo stali sa Vojvodinom. Lično mislim da ćemo da ostavimo još bolji utisak. Optimista sam. Odlično smo radili tokom pauze. Dočekali smo podgoričku Mladost u prijateljskom meču (1:2) i izuzetno sam zadovoljan kako smo izgledali nekih 50 minuta. To je bilo baš ono što želim. Biće nam potrebno još malo vremena da dostignemo taj nivo u utakmicama za bodove, ali je važno da smo na pravom putu", kaže Dobrašinović za Mozzart Sport.

Čukarički je prošao skener njegovog stručnog štaba.

"Agresivni su, trče mnogo i pritiskaju. Dugačak roster ima kolega Igor Matić. Mlad je i odličan trener, koji polako na ekipu prenosi svoje ideje. To se moglo videti na njihovoj poslednjoj utakmici protiv Voždovca, bez obzira na krajnjih 1:1. Promašili su dosta šansi. Čukarički godinama radi po sistemu koji daje uspeh. Dosta je tu dobrih igrača. Marko Docić je glavna poluga, od njega sve kreće. Tu su Đorđe Ivanović i Luka Adžić, pa Ognjen Vranješ za sigurnost pozadi. Na dosta njih moramo da obratimo pažnju, ali i mi se pitamo. Igramo kući, imamo kvalitet".

Uporedio je današnjeg takmaca sa prethodnim. 

U odnosu na Vojvodinu, Čukarički mnogo više pritiska. Biće znatno teže igrati i držati posed, što je nama jedan od prioriteta. Ne mislim samo da držimo loptu, nego da uz posed kreiramo nešto prema napred. Treba da budemo pažljivi, ali mislim da su igrači svesni toga. Znamo tačno koje su dobre strane Čukaričkog, a koje malo lošije", tvrdi crnogorski stručnjak sa kiparskom diplomom.

Tokom pauze bio je lišen mladih reprezentativaca Srbije i Egipta – Mitra Ergelaša i Uroša Lazića, odnosno Omara Fajeda.

"Stvara to određene probleme, ali imamo dovoljno dobrih igrača. Mislim da neće da bude problem da sastavimo tim. Igrači su već prihvatili moju viziju i filozofiju, svakodnevno ide na bolje", u dobrom rasploženju završava razgovor Siniša Dobrašinović.

Što se sastava tiče, očekuje se prvi start Marka Šćepovića u plavo-belom dresu, kojem su sve bliži Đinho Đo, Filip Knežević, ali i još neki fudbaleri.  


Najava meča

Novi Pazar
Čukarički

Početak meča: 2023-10-20 17:18:00
Sudija: Novak Simović
Stadion: Gradski stadion, Novi Pazar
4-4-2
1
Mirković
24
Floro
6
Sise
55
Azemović
21
Lazić
26
Đinho
88
Ljajić
10
Čirjak
13
Adešina
7
Bogdanovski
44
Šćepović
1
Nikola Mirković
24
Rafael Da Silva Floro
6
Abdulaje Sise
55
Emir Azemović
21
Uroš Lazić
26
Đo Đinho
88
Adem Ljajić
10
Frane Čirjak
13
Adetunđi Razak Adešina
7
Nikola Bogdanovski
44
Marko Šćepović
T
Dragan Aničić

tagovi

Marko ŠćepovićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara