©Star Sport
©Star Sport

Napadačka mašina iza juga Marakane: Nezadrživi Knežević i het-trik Jovana Mituljikića za 19 minuta

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.11.22. | 16:11

Grafičar naneo težak poraz Građevinarima - 6:1

Kao i svaka mlada ekipa i Grafičar ima svoje periode oscilacije, što se videlo i u porazu od Loznice prošlog vikenda, ali kada vas brzopotezna ekipa Marka Neđića uhvati u svoju mašinu, onda vam se loše piše po pitanju rezultata. Upravo to se danas iza juga Marakane dogodilo Radu, koji nije uspeo da pronađe rešenje za žestok ritam i brze akcije ekipe sastavljene od grupe supertalentovanih mladih igrača Crvene zvezde - 6:1 (3:1).

Pitanje pobednika na terenima omladinske škole srpskog šampiona praktično se nije postavljalo ni onda kada je Stefan Mihajlović sigurnom egzekucijom sa bele tačke u 32. minutu smanjio rezultat na 1:2, pošto je samo deset minuta kasnije Jovan Mituljikić postigao prvi od svoja tri gola na ovom meču. Sastav Bogdana Koraka se borio svom snagom, ali je kvalitet jednostavno bio na strani domaćina.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme u potpunosti je obeležio sjajni Nikola Knežević, koji je možda i najbrže sazreo od sve Zvezdine dece, pokazavši da može da bude opasan po protivnički gol na više načina. Zablistao je u 15. minutu, kada je dijagonalno sa leve strane protutnjao kroz čitavu odbranu Građevinara, doneo loptu skroz do desnog krila, gde se na pravo mestu našao sveprisutni Marko Nikolašević i načeo goste sa Banjice.

Knežević je iskoristio i odličan centaršut Luisa Ibanjeza u 27. minutu utakmice, kada je glavom pogodio mrežu posednjeplasiranog tima Prve lige Srbije.

Jovan Mituljikić je seriju svojih blistavih poteza započeo u 42. minutu, kada je veoma važan deo posla odradio Uroš Lazić, koji je oduzeo loptu Stefanu Milosavljeviću na svojoj polovini, ona ekspresno stigao sve do ivice kaznenog prostora, odakle je Mituljikić zaparao gornji levi ugao gola Siniše Babića.

Jovanu Mituljikiću je za het-trik bilo potrebno 19 minuta. Kod njegovog drugog, a ukupno četvrtog za sastav Marka Neđića važan posao su odradili Knežević i Nikola Mituljikić, dok je Jovan ponovo bio zadužen za ono finalno majstorstvo. Ponovo sa ivice kaznenog prostora, ovoga puta levom nogom uz samu desnu stativu nemoćnog Radovog čuvara mreže.

To nije bilo sve, ponovo je Jovan Mituljikić bio na pravom meastu da kruniše upornost i dobru kontrolu lopte Marka Nikolaševića, pa je gotovo sa istog mesta u 61. minutu poslao neodbranjiv udarac u sam desni ugao Babićevog gola.

Neđić je pogodio i sa izmenama, pa je tačku na ubedljivo slavlje domaćina stavio Milan Ilić, koji je odlično ušao po desnoj i onda iz nezgodne pozicije postavio konačan rezultat meča.

Grafičar se ovom pobedom probio na prvo mesto Prve lige Srbije sa 37 osvojenih bodova, koliko ima i IMT sa utakmicom manje, ali ekipa sa Topčiderske zvezde ima značajno bolju gol-razliku.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 18. KOLO

Subota

Inđija - Radnički SM 0:1 (0:0)

/Čarapić 56/

Grafičar - Rad 6:1 (3:1)

/Nikolašević 14, Knežević 28, J. Mituljikić 42, 48, 62, Ilić 73 - Mihajlović 32pen/

OFK Vršac - Metalac 1:0 (1:0)

/Dijuf 26/

Nedelja

13.00: (4,90) Jedinstvo Ub (3,50) IMT (1,70)

13.00: (2,40) Radnički Novi Beograd (3,00) Mačva (3,05)

13.00: (2,00) RFK Novi Sad (3,30) Zlatibor (3,60)

13.00: (1,80) Sloboda Užice (3,35) Loznica (4,40)

18.00: Trajal Kruševac - Železničar

***Kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara