©AFP
©AFP

Napoli i Kvarachelija moraju da dokažu da su moćni i bez Osimena, Pioli ume sa Spaletijem i ima strategiju za polufinale

Vreme čitanja: 4min | sre. 12.04.23. | 11:53

Sve je spremno za žestok obračun na San Siru pred 75.000 gledalaca

Da se četvrtfinale Lige šampiona igralo pre dava meseca verovatno ne bismo imali ni najmanju dilemu oko toga ko će se plasirati u polufinale elitnog takmičenja u obračunu između Milana i Napolija, ali se u poslednjih nekoliko nedelja kompletan utisak naglo promenio. Sastav Lučana Spaletija je izgubio dva derbija na svom terenu (prvo protiv Lacija 0:1) od čega drugi ubedljivo (0:4) od ovog protivnika pre manje od dve nedelje. Na Napolijev pad u kvalitetu igre nadovezala se i povreda Viktora Osimena, što je drastično olakšalo posao odbrani Rosonera u prethodnom prvenstvenom meču, a nema sumnje da će i večeras na San Siru (21.00).

Izostanak fantastičnog Nigerijca prebacio je sav pritisak na Hviču Kvaracheliju. Odlični Gruzin se u toj ulozi nije najbolje snašao, pošto je prethodna dva meča bez Osimena u timu završio bez konkretnog učinka - odnosno bez gola ili asistencije. Jasno je da Kvaracheliji više odgovara kada u samom špicu napada ima razarača kakav je Osimen, ali večeras mora jasno da pokaže da može da pravi veliku razliku na terenu i kada se u špicu nalazi mladi Đakomo Raspadori. Mladi špic će se naći u starnih 11 pošto ni Osimenova rezerva, Đovani Simeone, propušta večerašnji meč zbog povrede.

Izabrane vesti

LIGA ŠAMPIONA IGRAČI - SVE KVOTE

Kvota da Kvarachelija daje gol - 3,50

Kvota da će Kvarachelija upisati asistenciju - 4,70

Osimenov značaj za ovaj tim ne ogleda se samo u sjajnim brojkama - 25 golova na 29 utakmica u svim takmičenjima, već pre svega zbog onoga što na terenu predstavlja snažni i uzetno pokretljivi golgeter. Napil bez njega nema igrača koji predstavlja toliki teret za protivniče defanzivce, koji fenomenalno apsorbuje duge lopte, ali i nekoga ko svojom agresijom opterećuje prvo protivničko dodavanje.

Sve to će biti vrlo važno, što se videlo i u nedavnom debaklu Spaletijovog tima protiv Milana, mada su Rosoneri još u prvom meču ova dva tima u aktuelnoj sezoni, uprkos porazu (1:2), pokazali da imaju taktička rešenja za protivnika. Čini se da je Stefano Pioli negde ušao u Spaletiju u glavu, te da uspeva da pronađe rešenja kojima će nadmudriti rivala. Veruje se da će iskusni strateg ostati veran timu i formaciji koja je donela nedavno slavlje od 4:0.

"Verujte mi kad kažem da to nije bio savršen meč, ima toliko stvari koje možemo da uradimo bolje u oba smera. Ovo je drugačije takmičenje, biće to izazov od 180 minuta. Stvari se brzo menjaju. Možda će Napoli zauzeti drugačije stavove nego u prvenstvu. Utakmicu počinjemo sa velikim samopouzdanjem, odlučnošću, voljom i saznanjem da igramo protiv protivnika koji je postigao najviše golova i ostvario najviše pobeda u Ligi šampiona. Ako želimo dalje protiv ekipe koja je na visokom nivou, moramo da ostvarimo dve veoma kvalitetne partije", rekao je Stefano Pioli.

------------------------------

MILANOVA ZARADA OD ULAZNICA PREKO 8.000.000 EVRA

Milan će od prodaje zaraditi preko 8.000.000 evra, što će biti druga najveća suma, nakon meča osmine finala sa Totenhemom, kada se u kasu slilo 9.000.000. Proteklih dana je najavljivano da bi mogla da se premaši suma od 10.000.000, ali nije bilo tako. Na tribinama se očekuje oko 75.000 gledalaca, a spremljena je koreografija na svim delovima San Sira.

----------------------------

Milan nije uspeo da kruniše veliku pobedu u Napulju, pošto je prošlog vikenda odigrao bez golova na svom terenu protiv Empolija. Pioli je ne može da računa na Zlatana Ibrahimovića i Pjera Kalulua, ali su svi ostali u dobrom fizičkom stanju. Svi ostali su potpuno spremni, ali raspoloženje u taboru Rosonera proteklih dana kvarila je priča o formi i raspoloženju Rafaela Leaa, što se povezuje sa komplikacijama u pregovorima oko produžetka saradnje.

"Nikada ga nisam video posebno zabrinutog. Jasno je da živimo od rezultata, emocija i osećanja, prošli smo kroz veoma težak period u kome nam stvari nisu išle najbolje. Nismo prepoznavali određeni način zajedničkog rada na terenu i rezultati su nam oduzeli smirenost. Ali Rafael je dobro, spremni smo za početak završetka sezone. Sve tek treba da se odredi i ode na jednu ili drugu stranu", poručio je Pioli.

Napoli se ove sezone nije najbolje snalazio sa Milanom, ali je u ovom trenutku u seriji od tri vezane pobede nad ovim protivnikom na San Siru, što je se nikada ranije u istoriji dva tima nije dogodilo. Da se prerano otpisuje mladi Đakomo Raspadori pokazuje činjenica da je mladi napadač četiri od ukupno pet golova ove sezone postigao u Ligi šampiona.

Možda je to jedan od razloga zbog kojih Lučano Spaleti insistira na činjenici da je njegova ekipa u stanju da ostvaruje pobede u velikim utakmicama i bez Viktora Osimena u timu.

"Snaga jednog tima nikada nije samo zbir njegovih različitih delova, to je zbir njegovih kvaliteta, koji koegzistiraju i načina na koji tim radi zajedno. Naš tim je do sada pokazao da može da igra bez obzira na izabranu formaciju na početku meča. Dobijali smo važne mečeve bez Osimena, tako da očekujem istu stvar", rekao je Lučano Spaleti.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi 3 utakmice 1-3I&1-3II poluvreme

---------------------

MILAN - NAPOLI (21.00, AP 1)

Stadion: San Siro

Gledalaca: Oko 75.000

Sudija: Išvan Kovač (Rumun)

MILAN (4-2-3-1): Menjan - Kalabrija, Kjer, Tomori, Ernandez - Krunić, Tonali - Dijaz, Benaser, Leao - Žiru.

NAPOLI (4-3-3): Meret - Di Lorenco, Rahmani, Kim, Olivera - Angisa, Lobotka, Zjelinski - Lozano, Raspadori, Kvarachelija.

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE

Utorak

Benfika - Inter 0:2 (0:0)

/Barela 51, Lukaku pen 82/

Mančester Siti - Bajern Minhen 3:0 (1:0)

/Rodri 27, Silva 70, Haland 77/

Sreda

21.00: (2,80) Milan (3,25) Napoli (2,75)

21.00: (1,75) Real Madrid (3,70) Čelsi (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hviča KvarachelijaLučano SpaletiStefano Pioli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara