Eljif Elmas (Reuters)
Eljif Elmas (Reuters)

Napoli je u stmoglavom padu! Ludi Sasuolo ja na spisak žrtava dodao i Lacio (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.12.21. | 20:21

Empoli je još jednom iznenadio

Imao je Napoli fenomenalan start sezone, pobedio je na 11 od prvih 12 mečeva u sezoni a onda je krenuo strmoglav pad kojeg su se mnogi pribojavali. Povrede Viktora Osimena, Kalidua Kulibalija i još nekih bitnih fudbalera su potpuno izbacile Napolitance iz pobedničkog koleska i krenula je rasprodaja bodova. Remizirali su protiv Verone i Sasuola, poraženi su od Intera i Atalante, da bi danas doživeli najbolniji udarac od početka sezone – poraz kući od Empolija (0:1).

Napolitanci su osvojili samo pet od mogućih 18 bodova u poslednjih šest kola. Snovi o skudetu se polako tope... Napoli je pao na četvrtu poziciju na tabeli. Zaostatak za milanskim klubovima i Atalantom nije veliki ali s ovakvom formom je i to ogroman deficit za Napoli. U sledećem kolu gostuju Milanu i tu bi mogli da ispadnu iz trke za titulu.

Izabrane vesti

Pakao sa povredama se i večeras nastavio za tim Lučana Spaletija koji nije mogao da računa na Osimena, Kulibalija, Ruiza, Lobotku... Posle dvadesetak minuta igre protiv Empolija je Pjotr Zjelinski zatražio izmenu zbog problema sa disanjem.

Uprkos svemu, Napolitanci su bolje otvorili meč. Elmas je pogodio prečku, šanse su imali Insinje i Lozano, dok je Empoli čekao šansu iz kontri i pretio preko Patrika Kutronea. Upravo je nekadašnji napadač Milana danas pokazao da je fudbalski živ i da je dolaskom u Empoli spasao karijeru.

Iako je u dosadašnjem delu sezone postigao samo jedan gol, trener Andreacoli je verovao u njega, stalno mu pružao šansu i Kutrone je danas dočekao olakšanje. Posle dve propuštene šansu u Napulju, iskoristio je treću. U 70. minutu je prilično srećno postigao gol posle kornera i doveo Toskance u vosđtvo.

Samo minut kasnije je Petanja pogodio prečku Empolijevog gola i otišla je najbolja šansa za snove o preokretu. Napolitanci do kraja nisu uspeli da probiju defanzivni bedem gostiju i doživeli su treći poraz u sezoni.

Empoli nastavlja da igra iznad svih očekivanja. Pobednik Serije B u prošloj sezoni je osvojio čak 10 od mogućih 12 bodova u poslednja četiri kola. Ove sezone je već pobedio Juventus u Torinu, sada je slavio i u Napulju... Toskanci su na tabeli ispred rimskih klubova, Juventus im beži samo dva boda i možda mogu da sanjaju i o istorijskom plasmanu u Evropu. Ovo niko nije očekivao...

A još jedno iznenađenje je servirao Sasuolo koji u poslednje vreme igra lude utakmice! Neroverdi su totalno nepredvidivi i uzbudljiva ekipa. Remiziraju sa Kaljarijem i Specijom, a pobede Milan na San Siru i Juventus u Torinu. U Napulju su umalo pobedili posle 0:2, a večeras su još jednim preokretom na spisak žrtava dodali i Lacio – 2:1.

Rimski Nebeskoplavi kod Mauricija Sarija deluju kao raštimovan orkestar koji je Simone Inzagi godinama uigravao. Sarijev Lacio je potpuno histerična ekipa od koje ne znate šta da očekujete. Ima neverovatne amplitude u toku utakmica, nijedno vođstvo im nije dovoljno, nijedan zaostatak im nije nenadoknadiv... Danas su pokazali ono drugo lice.

Idealno je Lacio otvorio gostovanje u Emiliji Romanji i poveo posle samo šest minuta i akcije Hisaja i Pedra koju je krunisao Matija Zakanji.

Ali potom je i Lacio poput mnogih drugih velikih timova Serije A osetio moć Sasuolovog ofanzivnog Arsenala. Italijanski triling RaspadoriBerardiSkamaka teroriše rivale poslednjih nedelja. Pod opsadu su stavili i goste iz Rima u prvom poluvremenu i stvorili brdo prilika ali ih nisu iskoristili.

Konačno, u 63. minutu je Domeniko Berardi izveo majstoriju u svom stilu. Pored gomile Lacijevih igrača je doneo loptu na 16 metara, namestio se i pogodio suprotan ugao. Samo šest minuta kasnije je Sasuolo došao do potpunog preokreta. Opet je Berardi bio u karaketrističnom prodoru ali nije stigao da se namesti na šut kao prvi put. Na loptu je naleteo Raspadori i pogodio ugao Strakošinog gola.

Usledio je lud finiš meča. Lacio je oštećen za penal posle Kirikešovog igranja rukom, potom je Ajhan dobio crveni za prekršaj na samoj ivici kaznenog prostora. Lacio je imao idealnu priliku iz slobodnjaka, Toma Bašić je sjajno šutirao ali se lopta odbila od prečke na gol liniju i izašla...

Sasuolo je skinuo još jedan veliki skalp a Lacio još jednom razočarao. Srpskog reprezentativca Filipa Đuričića nije bilo u domaćem timu zbog povrede, dok Sergej Milinković Savić nije mogao da pomogne Rimljanima zbog crvenog kartona u prošlom kolu.

SERIJA A – 17. KOLO

Petak

Đenova - Sampdorija 1:3 (0:1)

/Destro 78 - Gabijadini 7, 67, Kaputo 49/

Subota

Fjorentina - Salernitana 4:0 (1:0)

/Bonaventura 31, Vlahović 51, 84, Maleh 90/

Venecija - Juventus 1:1 (0:1)

/Aramu 55 - Morata 32/

Udineze - Milan 1:1 (1:0)

/Beto 17 - Ibrahimović 90+2/

Nedelja

Torino - Bolonja 2:1 (1:0)

/Sanabrija 24, Sumaoro 69ag - Orsolini 79pen/

Verona – Atalanta 1:2 (1:1)

/Simeone 22 – Mirančuk 37, Kupmajners 62/

Napoli - Empoli 0:1 (0:0)

/Kutrone 70/

Sasuolo - Lacio 2:1 (0:2)

/Berardi 63, Raspadori 69 - Zakanji 6/

20.45: (1,20) Inter (8,00) Kaljari (14,0)

Ponedeljak

20.45: (1,45) Roma (4,80) Specija (7,75)



tagovi

Patrik KutroneĐakomo RaspadoriDomeniko Berardi

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara