Napoli + Liverpul = 3.600.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.11.18. | 21:14

Toliko vrede Zvezdina četiri boda osvojena do sada u Ligi šampiona...

Mnogi su govorili kako Crvenoj zvezdi nije mesto u eliti - pogotovo su neverne tome glasne bile nakon Parka prinčeva i Enfilda - te kako bi do bodova i novca od UEFA mnogo lakše dolazila kroz grupnui fazu Lige Evrope, međutim crveno-beli su pokazali da i te kako imaju šta da pokažu fudbalskoj Evrope. Nakon što su ozbiljno poljuljali Napoli, naterali su Liverpul da ostavi kosti na Marakani. 

Izabrane vesti

Ova pobeda osim što će odjeknuti Starim kontinentom i značajno popraviti imidž beogradskog kluba, podsetiti na neke slavne dane, dobrano će napuniti i kasu srpskog šampiona. Jer UEFA ovakve stvari baš bogato nagrađuje. Podsetimo, za svaki trijumf u grupnoj fazi Lige šampiona dobija se 2.700.000 evra i upravo je to cifra koju su crveno-belima večeras obezbedili golovi sjajnog Milana Pavkova.

Da ne govorimo o tome koliko je i njegova cena skočila posle ovoga što je uradio Englezima...

Dakle, čisto 2.700.000 evra za 90 minuta sjajnog fudbala, bez prihoda od ulaznica i TV prava. Kada na tu cifru dodamo 900.000 za remi sa Napolijem u prvoj rundi, dolazimo do ukupne sume od 3.600.000 evra. Toliko je će UEFA uplatiti u Zvezdinu kasu za ova četiri boda. I ko zna, možda to ne bude sve. Jer ako Zvezda ponovi ovakvu igru ko sme da se kladi da će PSŽ bolje proći na Marakani... 

Ovoga puta nećeo o bodovima za UEFA rang listu i klupski koeficijent, ali nema sumnje da će pomaka biti i na tom planu.  

I još jednom, bravo Zvezdo!


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara