Marinković i Severina iz Partizana (© MN Press)
Marinković i Severina iz Partizana (© MN Press)

Napretkov štoper Jovan Marinković: Evropa je za Zvezdu neuspeh

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.12.23. | 09:57

Kruševljani su znali u prošlosti da naude crveno-belima i sličnom scenariju se nadaju i danas pod Bagdalom (15h, TV Arena Premium 1)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Mir u završnici jesenjeg dela sezone Napredak je prosuo iz džaka na poluvremenu u Pančevu (1:2), taman kada je došao do prednosti koja bi ga vodila do plasmana u plej-of zonu. Dva pomračenja u nastavku za nepuna dva minuta skrojala su težinu ozbiljnog rasporeda do kraja jesenjeg dela Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Kruševački sastav dočekuje Crvenu zvezdu (15 časova, TV Arena Premium 1), koja se posle kraja borbe za evropsko proleće može okrenuti samo domaćim izazovima, a posle toga Napredak gostuje čak tri puta zaredom: u Vršcu, Novom Sadu i Lučanima. Sve to u trenucima kada je na svega četiri boda iznad crvene zone na tabeli, no i tri koraka do najbolje osmorke u ligi.

Svesni smo da smo u Pančevu prvo poluvreme odigrali dobro i zasluženo vodili. U drugom je došlo do pada u igri, osetio se umor iz prethodnog meča protiv Čukarickog, po teškom terenu. Protivnik je to iskoristio sa dva brza gola posle kojih nismo uspeli da se vratimo u meč. I pored svega toga, idemo pravim putem, rastemo iz utakmice u utakmicu i poslednji negativni rezultat neće uticati na nas u daljem toku prvenstva", govori za Mozzart sport Jovan Marinković, štoper Napretka koji će biti jedan od predvodnika odbrambene linije u duelu protiv Crvene zvezde.

Ne postoji iskustvo koje vam može garantovati sigurnost u susretima protiv najboljih u prvenstvu, no, s obzirom da je Marinkoviću ovo drugi mandat pod Bagdalom, pouzdani centarhalf u meč može uneti znanje iz prethodnih minuta i sudara sa Crvenom zvezdom. U obe utakmice Napredak nije uspeo da otkine bodove aktuelnom šampionu, pa će iskusni defanzivac imati motiv više, u paru sa Nemanjom Đekovićem, koji iako sedam godina mlađi, nosi slično iskustvo, s obzirom da već tri sezone stasava kao prvotimac pod Bagdalom.

Marinković je preskočio prva četiri kola prvenstva, tek posle toga zaigrao pored Đekovića, najpre u trojci sa Ognjenom Mršićem, a u poslednje vreme kao jedini centralni defanzivci na terenu, posebno nakon dolaska Vladimira Gaćinovića pre četiri kola u Lazarev grad.

„Loše smo počeli sezonu, dosta utakmica gubili naivno, uz velike greške. Pogotovo smo na domaćem terenu prosipali bodove. Preduslov je da to popravimo u nastavku prvenstva i da kod kuće igramo hrabrije i odlučnije. Novi šef je doneo dosta novina u igri, delujemo direktnije nego ranije. Radi se i na fizičkom planu, što je preduslov za sve. Svaki igrač zna zadatak na terenu i potencira se disciplina u igri, a to se primećuje“.

Mnogi vole da kaže da je meč protiv Crvene zvezde najteži, ujedno i najlakši ispit u sezoni za većinu klubova lige. Stotinak sekundi delilo je Napredak da bude bliži uživanju na terenu, pa ipak, Čarapani moraju da zaborave pogled na tabelu i fokus, bar na 90 minuta, prebace na sastav Baraka Bahara, koji posle poraza u Švajcarskoj dolazi pod Bagdalu da bar malo izvida rane, te ne dozvoli večitom rivalu da se ponovo odlepi na tabeli. A baš bodovna blizina klubova u donjem delu lige i Napretkov težak raspored u narednim kolima, pozivaju Gaćinovićev tim na pokušaj da i protiv Crvene zvezde probaju da dopišu neki bod.

„Imamo težak raspored do kraja godine, ali nismo u situaciji da kalkulišemo. Potrudićemo se da uzmemo što više bodova bez obzira ko je protivnik. Svesni smo kvaliteta Crvene zvezde, ali moramo biti maksimalno fokusirani, da svaki igrač pruži maksimum i ispoštuje zadatke struke. Zvezda ima kadar da naprave dve jednake ekipe. Što se tiče Evrope, morala je bolje, nezadovoljna je ishodom, ovo je za nju neuspeh, zato verujem da ce doći u Kruševac maksimalno spremna i fokusirana, jer se sada okreće prvenstvu gde želi da odbranu titulu“.

Na putu ka peharu Napredak je pod Bagdalom znao da zaustavi Crvenu zvezdu, 2017. godine (1:0), kada je tim sa stadiona „Rajko Mitić“ u Kruševac doneo trijumf iz Kelna, te prošle sezone kada je Bojan Matić pogodio za remi u završnici meča (1:1).

Napretkova varljiva forma ove polusezone ne može dati odgovor koliko spremne Čarapane danas možemo, ali inspiracija da ponovo budu prava barijera za prvog favorita liga ne sme biti upitna.

MOZZART BET SUPERLIGA - 17.KOLO

Petak

Novi Pazar - Javor 2:0 (0:0)

/Suma 47, Šćepović 90+4/

Spartak - Radnik 1:0 (1:0)

/Tošeski 13/

Subota

Mladost - Železničar 1:0 (0:0)

/Frajdej 46/

Partizan - Vojvodina 3:1

/Kanute 56, Zahid 88, Saldanja 90+7 - Nikolić 67/

Voždovac - IMT 4:0

/Nešković 9, Burmaz 12, Antonijević 76, Jočić 89/

Nedelja

13.00: (1,55) Čukarički (4,00) Radnički 1923 (6,25)

15.00: (13,0) Napredak (6,25) Crvena zvezda (1,23)

17.00: (1,50) TSC (4,20) Radnički Niš (6,75)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Jovan MarinkovićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara