Navijači neće više Rojsa u Dortmundu, rastanak sve izvesniji

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.04.23. | 19:03

Borusija nudi duplo manji ugovor kapitenu...

Kapiten i jedan od najvažnijih igrača u istoriji Borusije iz Dortmunda - Marko Rojs (33), mogao bi tokom leta da napusti Vestfalen. Malerozni ofanzivac već nekoliko godina ne igra na uobičajenom nivou, povrede ne prestaju da ga muče i Milioneri su shodno svemu tome odlučili da mu ponude tek jednogodišnji nastavak saradnje, sa redukovanom platom.

Rojs trenutno prima 12.000.000 evra po sezoni i najplaćeniji je igrač u klubu, dok bi prema novom ugovoru zarađivao maltene duplo manje, s opcijama da ta cifra naraste, ali isključivo u zavisnosti od broja odigranih utakmica i učinka (golova i asistencija).

Izabrane vesti

Kako je kapiten svestan da više nije siguran starter, odnosno da će iduće sezone vrlo izvesno imati još manju minutažu, veliko je pitanje da li će pristati na postavljene uslove.

Marko Rojs i njegovi zastupnici tokom dana su imali sastanak sa Sebastijanom Kelom, međutim ništa još nije dogovoreno. Načelno, dobra volja postoji s obe strane, ali...

Rojs se poslednjih meseci pominjao kao velika želja nekoliko arapskih klubova, a engleski mediji su ga dovodili u vezu i sa Mančester Junajtedom, jer je navodno velika želja Erika ten Haga.

Zanimljivo, Bild je organizovao anketu u kojoj pitao navijače Borusije da li bi ugovor klupskoj legendi trebalo da bude produžen. Blizu 80 odsto anketiranih odgovorilo je sa NE.


tagovi

Marko Rojs

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara