Navijači presreli Osijekov autobus, reagovala policija! Hajduk ‘petardom’ do polufinala kupa

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 20:42

Drama na autoputu kroz Slavoniju…

Nema mira u hravtskom fudbalu, strasti su podgrejane, uzavrele. Prvo je isplivala sporna VAR komunikacija sa utakmice između Varaždina i Hajduka, da bi danas na autoputo došlo do incidenta. Lokomotiva je izbacila Osijek iz kupa – 1:0 (0:0), i navijačima slavonskog kluba pao je mrak na oči.

Duže vreme je navijačka grupa Kohorta nezadovoljna stanjem i rezultatima u klubu, a sve je eskaliralo posle eliminacije u najmasovnijem takmilčenju. Najvatrenije pristalice Osijeka pratile su autobus sa igračima i na jednoj pumpi na autoputu ga presrele. Tonovi su bili povišeni, a Sportske novosti pišu da je morala da reaguje polocija. Tek kada su organi reda došli, navijači su se razbežali.

Izabrane vesti

Što se same utakmice tiče, junak zagrebačkog kluba bio je Robert Mudražija. Početkom drugog poluvremena je matirao Osijekovog golmana Marka Malenicu. Povlačene su linije i u toj situaciji, međutim, ni govora nije bilo o ofsajdu. Sve je bilo čisto kada je Mateo Marić prosledio loptu na drugu stativu.

Ubrzo, na isteku jednog časa, Jon Mersinaj je dobio crveni karton. Lokomotiva je ostala sa desetoricom i – uspela da se odbrani. Osijek je u Kranjčevićevoj imao odličnu priliku da izjednači u finišu, dosuđen je penal, ali argentinski napadač Ramon Mierez nije bio precizan.

Zagrebački klub je ovog proleća uzeo meru Dinamu na Maksimiru, sapleo ga i u Kranjčevićevoj. Otkinuo mu je dva boda, a prolaskom u polufinale hrvatskog kupa potvrdio je da ništa od toga nije bila slučajnost. Dobio je još jednog favorita.

Bura je u Hrvatskoj zbog poništenog gola Marka Livaje, te nesviranog faula nad ‘desetkom’ Hajduka u prvenstvenom meču sa Varaždinom. Bili su ostali bez dva boda, zagorčan im je život u šampionskoj trci, ali su se rivalu sa severa zemlje revaširali u kupu. Počastili su ga ‘petardom’ i prošli u polufinale – 5:0 (2:0).

Dva puta je Varaždin uzdrmao konstrukciju gola na Poljudu, daleko od toga da nije pretio, ali se kući vraća pune mreže. Do vrha. Domaćin se mučio do finiša prvog poluvremena, da bi Ismael Dijalo, reprezentativac Obale Slonavače koji je bio deo tim u pohodu na trofej Kupa afričkih nacija, probio led. Filip Krovinović je dao jako lep gol do odlaska na odmor i praktično pretvorio utakmicu u jednosmernu ulicu.

Hajduk je lakše disao, iskazao pun napadački potencijal, a prvenac je dao mađarski vezista Laslo Klajnhajzler. Upisao je se i Josip Elez, da bi Marko Livaja stavio tačku na meč. Treći put zaredom se Majstor sa mora našao u polufinalu kupa, a još se čekaju pobednici duela Dinamo – Gorica i Rijeka – Rudeš.



tagovi

Hajduk SplitOsijekKup Hrvatskeex-Yu fudbalEX-YU lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara